Enostavni in najboljši
Ti piškoti, ki naj jih, da bo veselje še večje, ustvarja celotna družina, vas bodo spomnili na najboljše dobrote izpod babičinih rok.
Odpri galerijo
650 g moke (polbele ali črne ali pol pol)
300 g zmehčanega masla
1 vrečka pecilnega praška
1 vrečka vaniljevega sladkorja
100 g sladkorja
3 jajca
3 velike žlice mleka ali kisle smetane (lahko tudi manj, če zmes ni presuha)
Najprej zmešate vse suhe sestavine, potem dodate jajca, maslo in nazadnje mleko ali smetano. Dobro pregnetete v gladko kroglo in daste počivat v hladilnik za najmanj pol ure, največ dve uri. Potem spet pregnetete. Narežete kose, razvaljate približno 3 mm debelo (če se lepi ali trga, dodate še malo moke), oblikujete v različne praznične motive ali si pomagate z modelčki. Pečete pri 200 C (prej ogreta pečica) 15 minut oziroma do zlatorjave barve. Pa dober tek!
Najprej zmešate vse suhe sestavine, potem dodate jajca, maslo in nazadnje mleko ali smetano. Dobro pregnetete v gladko kroglo in daste počivat v hladilnik za najmanj pol ure, največ dve uri. Potem spet pregnetete. Narežete kose, razvaljate približno 3 mm debelo (če se lepi ali trga, dodate še malo moke), oblikujete v različne praznične motive ali si pomagate z modelčki. Pečete pri 200 C (prej ogreta pečica) 15 minut oziroma do zlatorjave barve. Pa dober tek!
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.