Čokoladni makroni
S čokoladnimi makroni boste decembra razveselili in posladkali svoje goste. Le kdo ne bi bil navdušen nad to čokoladno dobroto!

Odpri galerijo
4 beljaki
220 g sladkorja v prahu
120 g zmletih mandljev
50 g sladkorja
30 g kakava v prahu
Za kremo ganache: 175 g čokolade Lindt Excellence 70 % kakava®
300 ml sladke smetane
Prejšnji večer damo beljake v hladilnik. Pripravimo kremo. Čokolado stopimo nad vodno kopeljo, dodamo smetano in zmešamo z lopatico, da je krema gladka. Damo jo na stran. Pripravimo makrone. Pečico segrejemo na 160 °C. Zmešamo sladkor v prahu in mandlje in zmes namažemo po velikem pekaču ali slaščičarski plošči. Pečemo od 5 do 10 minut pri priprtih vratcih, da se mešanica posuši. Beljake v veliki skledi stepemo v zelo trd sneg. Med stalnim stepanjem mu postopoma dodajamo sladkor. Kakav vmešamo v zmes sladkorja v prahu in mandljev. Nato vse previdno primešamo beljakovemu snegu. Velik pekač ali ploščo obložimo s papirjem za peko in nanj z dresirno vrečko nabrizgamo enakomerno velike okrogle ploščice iz pripravljene zmesi. Pustimo počivati 20 minut, da se naredi skorja, in pečemo v pečici od 12 do 15 minut. Preden makrone odlepimo s papirja za peko, malo počakamo: če med papirjem in pekačem pustimo steči kanec vode, bo nastala para in bo šlo laže. Kremo z lopatico premešamo, da bo rahlejša. Z njo namažemo polovico makronov in te prekrijemo z drugo polovico.
Lindt Exellence, Temna, Najboljši recepti, Mladinska knjiga Založba, januar 2016, Ljubljana
Prejšnji večer damo beljake v hladilnik. Pripravimo kremo. Čokolado stopimo nad vodno kopeljo, dodamo smetano in zmešamo z lopatico, da je krema gladka. Damo jo na stran. Pripravimo makrone. Pečico segrejemo na 160 °C. Zmešamo sladkor v prahu in mandlje in zmes namažemo po velikem pekaču ali slaščičarski plošči. Pečemo od 5 do 10 minut pri priprtih vratcih, da se mešanica posuši. Beljake v veliki skledi stepemo v zelo trd sneg. Med stalnim stepanjem mu postopoma dodajamo sladkor. Kakav vmešamo v zmes sladkorja v prahu in mandljev. Nato vse previdno primešamo beljakovemu snegu. Velik pekač ali ploščo obložimo s papirjem za peko in nanj z dresirno vrečko nabrizgamo enakomerno velike okrogle ploščice iz pripravljene zmesi. Pustimo počivati 20 minut, da se naredi skorja, in pečemo v pečici od 12 do 15 minut. Preden makrone odlepimo s papirja za peko, malo počakamo: če med papirjem in pekačem pustimo steči kanec vode, bo nastala para in bo šlo laže. Kremo z lopatico premešamo, da bo rahlejša. Z njo namažemo polovico makronov in te prekrijemo z drugo polovico.
Lindt Exellence, Temna, Najboljši recepti, Mladinska knjiga Založba, januar 2016, Ljubljana
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.