Čičerika

Česnov humus

Slasten humus, ki ga na hitro pripravite, ko vam zadiši slan prigrizek. Odličen je za pomakanje narezane zelenjave.

Sestavine

  • 200 g kuhane čičerke (1 pločevinka po 425 g), sprane, odcejene
  • 1 velik strok česna, nasekljan
  • 2 žlici limonovega soka
  • 60 g tahinija
  • 2 žlici olivnega olja
  • ½ žličke mletega kumina
  • 1 žlička nastrgane limonine lupinice
  • ½ žličke morske soli (ali po okusu)
  • 2–4 žlice vode
  • nasekljan svež peteršilj, mleta paprika in brizg olivnega olja, za okras

Priprava

  1. 1Čičerko, česen, limonov sok, tahini in olivno olje damo v sekljalnik in zmeljemo v enotno maso.
  2. 2Dodamo kumin, limonino lupinico in sol ter še enkrat zmeljemo.
  3. 3Ko se rezila vrtijo, počasi dodajamo vodo do želene gostote omake.
  4. 4Zmeljemo jo v popolnoma gladko kremo in po potrebi postrgamo s sten posode.
  5. 5Začinimo po okusu.
  6. 6Humus preložimo v skledo in ga postrežemo posutega z nasekljanim peteršiljem, ščepcem mlete paprike in brizgom olivnega olja.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE