Česnov humus

Slasten humus, ki ga na hitro pripravite, ko vam zadiši slan prigrizek. Odličen je za pomakanje narezane zelenjave.
Fotografija:
Odpri galerijo

200 g kuhane čičerke (1 pločevinka po 425 g), sprane, odcejene 1 velik strok česna, nasekljan 2 žlici limonovega soka 60 g tahinija 2 žlici olivnega olja ½ žličke mletega kumina 1 žlička nastrgane limonine lupinice ½ žličke morske soli (ali po okusu) 2–4 žlice vode nasekljan svež peteršilj, mleta paprika in brizg olivnega olja, za okras
Čičerko, česen, limonov sok, tahini in olivno olje damo v sekljalnik in zmeljemo v enotno maso. Dodamo kumin, limonino lupinico in sol ter še enkrat zmeljemo. Ko se rezila vrtijo, počasi dodajamo vodo do želene gostote omake. Zmeljemo jo v popolnoma gladko kremo in po potrebi postrgamo s sten posode. Začinimo po okusu. Humus preložimo v skledo in ga postrežemo posutega z nasekljanim peteršiljem, ščepcem mlete paprike in brizgom olivnega olja.

Energija na polno, 200 zdravih poslastic, ki dajejo zagon od jutra do večera, Elise Museles, Mladinska knjiga Založba, Ljubljana 2017

V prodaji