Česnov humus
Slasten humus, ki ga na hitro pripravite, ko vam zadiši slan prigrizek. Odličen je za pomakanje narezane zelenjave.
Odpri galerijo
200 g kuhane čičerke (1 pločevinka po 425 g), sprane, odcejene
1 velik strok česna, nasekljan
2 žlici limonovega soka
60 g tahinija
2 žlici olivnega olja
½ žličke mletega kumina
1 žlička nastrgane limonine lupinice
½ žličke morske soli (ali po okusu)
2–4 žlice vode
nasekljan svež peteršilj, mleta paprika in brizg olivnega olja, za okras
Čičerko, česen, limonov sok, tahini in olivno olje damo v sekljalnik in zmeljemo v enotno maso. Dodamo kumin, limonino lupinico in sol ter še enkrat zmeljemo. Ko se rezila vrtijo, počasi dodajamo vodo do želene gostote omake. Zmeljemo jo v popolnoma gladko kremo in po potrebi postrgamo s sten posode. Začinimo po okusu. Humus preložimo v skledo in ga postrežemo posutega z nasekljanim peteršiljem, ščepcem mlete paprike in brizgom olivnega olja.
Energija na polno, 200 zdravih poslastic, ki dajejo zagon od jutra do večera, Elise Museles, Mladinska knjiga Založba, Ljubljana 2017
Čičerko, česen, limonov sok, tahini in olivno olje damo v sekljalnik in zmeljemo v enotno maso. Dodamo kumin, limonino lupinico in sol ter še enkrat zmeljemo. Ko se rezila vrtijo, počasi dodajamo vodo do želene gostote omake. Zmeljemo jo v popolnoma gladko kremo in po potrebi postrgamo s sten posode. Začinimo po okusu. Humus preložimo v skledo in ga postrežemo posutega z nasekljanim peteršiljem, ščepcem mlete paprike in brizgom olivnega olja.
Energija na polno, 200 zdravih poslastic, ki dajejo zagon od jutra do večera, Elise Museles, Mladinska knjiga Založba, Ljubljana 2017
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.