Brusketa s paradižnikom
Ni ga čez bruskete, slasten in preprost italijanski prigrizek, ki prija za zajtrk, malico, kosilo ali večerjo. Za res dobre izberite najbolj okusne paradižnike, saj svežina in kvaliteta sestavin v tej jedi pomenita vse!
Odpri galerijo
300 g aromatičnega paradižnika
8 posušenih paradižnikov v olju
½ šopa bazilike
4 žlice olivnega olja
sol
sveže zmlet poper
4 velike rezine italijanskega belega kruha
2 stroka česna
Pečico ogrejemo na 250 °C ali preklopimo na žar in ogrejemo na najvišjo stopnjo. Paradižnik operemo, odstranimo pecelj, prepolovimo in narežemo na kockice. Posušen paradižnik odcedimo in narežemo na tanke trakove. Baziliko speremo in otresemo. Liste osmukamo in narežemo na tanke trakove. Svež in posušen paradižnik zmešamo z baziliko in olivnim oljem, solimo in popramo. Rezine kruha prepolovimo, položimo na mrežo in 4–5 minut pečemo v pečici ali pod žarom (v sredini), da postanejo hrustljave. Česen olupimo, prepolovimo in vsako rezino kruha natremo s polovico stroka. Paradižnikovo mešanico razporedimo po rezinah kruha. Takoj postrežemo.
Za 4 osebe
Paradižnik, Okusni recepti z vsestranskim sadežem, prevedla Maja Prevolnik, izdala Mladinska knjiga, 2018
Pečico ogrejemo na 250 °C ali preklopimo na žar in ogrejemo na najvišjo stopnjo. Paradižnik operemo, odstranimo pecelj, prepolovimo in narežemo na kockice. Posušen paradižnik odcedimo in narežemo na tanke trakove. Baziliko speremo in otresemo. Liste osmukamo in narežemo na tanke trakove. Svež in posušen paradižnik zmešamo z baziliko in olivnim oljem, solimo in popramo. Rezine kruha prepolovimo, položimo na mrežo in 4–5 minut pečemo v pečici ali pod žarom (v sredini), da postanejo hrustljave. Česen olupimo, prepolovimo in vsako rezino kruha natremo s polovico stroka. Paradižnikovo mešanico razporedimo po rezinah kruha. Takoj postrežemo.
Za 4 osebe
Paradižnik, Okusni recepti z vsestranskim sadežem, prevedla Maja Prevolnik, izdala Mladinska knjiga, 2018
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.