Repa na žlico: Borflonka

Ta štajerska ljudska jed je še bolj preprosta kot tradicionalna jota, a tako slastna in hranljiva pozimi.

Sestavine

  • 50 dag repe
  • 50 dag krompirja
  • sol
  • ščepec kumine
  • dve žlici koruzne moke
  • eno žlico ocvirkove masti

Priprava

  1. 1Olupljeno repo in krompir zrežite na kose in kuhajte v slanem kropu.
  2. 2Dodajte kumino.
  3. 3Ko sta že precej mehka, primešajte podmet (zmes iz, v tem primeru, koruzne moke in vode za zgostitev jedi), še enkrat prevrite in na koncu zabelite z ocvirki.
  4. 4Borflonko postrezite kot juho – enolončnico ali kot glavno jed s koruznimi žganci.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE