»Želeli smo odpreti nudel bar, v katerem boš dobil dobro bovlo juhe z domačimi nudli in zanimivimi prilogami, ramen, ki ni ramen. Tega v Ljubljani leta 2020 še ni bilo, bile so azijske restavracije, a ne s takšno ponudbo,« se začetkov delovanja spominja Toni Strnad, vodja in chef bistroja Zanoodle, ki domuje na ljubljanski Rimski ulici.
Ljubitelji jedi iz lokalnih sestavin z azijskim pridihom bistro že dobro poznajo, ob obisku pa nam je chef, ki vodi mlado ekipo, zaupal, kako vidi kulinarično prihodnost.
Zgodba se je začela leta 2020 pred epidemijo, ta je potem seveda precej zamaknila odprtje. Začeli so jo fantje iz Bohinja, destilarna Karakter, želeli so odpreti bistro v Ljubljani.
Jaz sem se pridružil takoj na začetku, prej sem delal v restavraciji Atelje pri Jorgu Zupanu, pogoji so bili mamljivi, bistro z vrhunsko kulinariko, to mi je bilo takoj všeč, seveda bistro ponuja tudi malo bolj prijazne delovnike, ravno takrat sem namreč pričakoval prvega sina.
Na začetku ni bilo lahko, zlasti zaradi epidemije, a smo preživeli. Kasneje so se lastniki zamenjali, jaz pa sem postal vodja. Malo smo spremenili tudi ponudbo,« prva štiri leta na kratko opiše Strnad.

Toni Strnad, vodja in chef, foto: Voranc Vogel
Deljenje jedi, sproščeno vzdušje
»Nekega dne sem stopil v restavracijo v času kosil, v kotu sta sedela starejša človeka in uživala v kosilu, na drugi strani so bili gospodje v kravatah, morda bankirji, pridejo tudi študentje, družine, otroci, pestro je. To mi je res všeč, odprti smo za vse in ljudje to čutijo,« opisuje svoje goste chef in nadaljuje ...