EKSKLUZIVNO

Ana Tavčar Pirkovič razkrila skrivni recept svoje none za orehovo potico

Ana Tavčar Pirkovič je samo za nas ekskluzivno razkrila recept za orehovo potico svoje, zdaj žal pokojne, none Jolande, ki jo bo z mamo letos spekla njej v spomin.

Sestavine

  • Za testo potrebujemo:
  • 60 dag moke
  • 1/2 žličke soli
  • 4 rumenjake
  • 5 dag sladkorja
  • 1 jedilno žlico ruma
  • 3 dl mleka
  • 5 dag masla
  • 3 dag kvasa
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • limonino lupinico
  • Za nadev potrebujemo:
  • 60 dag mletih orehov
  • 15 dag sladkorja
  • 2 dl mlačnega mleka
  • 2 žlici ruma
  • 3 beljake

Foto: osebni arhiv

Fotografija je simbolična.
Foto: Dan Larson Roam Studios/Shutterstock

Priprava

  1. 1Najprej se lotimo testa. Kvas z malo sladkorja raztopimo v manjši količini toplega mleka, posujemo z malo moke in pustimo vzhajati. Medtem moki dodamo sol in maslo, dodamo sladkor, rumenjake in nazadnje še vzhajan kvas in preostalo mleko. Testo dobro umesimo in zgnetemo. Dobro zgneteno testo položimo na pomokano površino, ga pomokamo še povrhu in pustimo vzhajati v toplem prostoru približno 2 uri.
  2. 2Malo preden je testo dovolj vzhajano, pripravimo orehov nadev. Iz beljakov stepemo trd sneg. Suhe sestavine nadeva stresemo v večjo skledo in jih premešamo. Dodamo še mleko in malo ruma. Ponovno premešamo, nato pa vmešamo še sneg iz beljakov.
  3. 3Ko je nadev pripravljen in testo vzhajano, testo položimo na pomokano delovno površino, razvaljamo, enakomerno premažemo z nadevom in zvijemo. Zvito potico položimo v pekač in pustimo še malo, da vzhaja. Ko potica ponovno vzhaja (eno uro), jo s čopičem za mazanje premažemo z beljakom in narahlo preluknjamo na več koncih. Pečico ogrejemo na 200 stopinj, potem temperaturo zmanjšamo na 160 stopinj in pečemo od 60 do 90 minut.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE