Ajdovi srčki
Tudi vi obožujete linško pecivo? Ti ajdovi srčki so nekoliko drugačna različica tipičnih piškotov z marmelado.

Odpri galerijo
260 g pšenične moke
126 g ajdove moke
210 g masla
140 g sladkorja v prahu
70 g jajc (pribl. 1,5)
12 g kakava
10 g vaniljevega sladkorja
lupinica ½ limone
200 g malinove marmelade za nadev
V posodi malo pregnetemo zmehčano maslo in sladkor, dodamo jajce in dišave ter premešamo. Nato dodamo še presejane suhe sestavine in zgnetemo testo. Testo takoj razvaljamo 4 mm debelo in iz njega izrežemo piškote v obliki srčka. Pečemo jih 12 minut pri 180 °C. Pol srčkov namažemo z malinovo marmelado in nanje položimo nenamazane srčke. Počakamo, da se marmelada strdi.
Kruharije in cukrnije, Mladinska knjiga Založba, 2017
V posodi malo pregnetemo zmehčano maslo in sladkor, dodamo jajce in dišave ter premešamo. Nato dodamo še presejane suhe sestavine in zgnetemo testo. Testo takoj razvaljamo 4 mm debelo in iz njega izrežemo piškote v obliki srčka. Pečemo jih 12 minut pri 180 °C. Pol srčkov namažemo z malinovo marmelado in nanje položimo nenamazane srčke. Počakamo, da se marmelada strdi.
Kruharije in cukrnije, Mladinska knjiga Založba, 2017
Onaplus
Postanite naš naročnik, berite kakovostne vsebine z izključno avtorskimi članki. Prvih 14 dni je dostop brezplačen.