Rastline postajajo vedno bolj priljubljeni spremljevalec človekovih domovanj. Mnogi, ki zaradi natrpanih urnikov ali stanovanjske stiske ne zmorejo skrbeti za štirinožne hišne ljubljenčke, si kot dodatnega člana gospodinjstva omislijo zeleno lepotico. A tudi te čistilke zraka zahtevajo pozornost. Še najmanj občutljive je namreč potrebno občasno zalivati. Ko se odpravimo na daljše potepanje po svetu tako nastopi tudi vprašanje, kdo bo skrbel za sobno rastlino. Ali v primeru tistih, ki prisegajo na domačo džunglo, kdo bo skrbel za cel pragozd poganjkov. Dilema očitno ni tuja našim južnim sosedom. V Zagrebu je namreč priljubljeni kino Europa široko odprl svoja vrata lastnikom rastlin. Za lončnice dopustnikov bodo skrbeli celo poletje in to brezplačno, ideja pa se jim je utrnila med delavnico v Romuniji na filmskem festivalu v Cluju. 
Kino Europa se je za nenavadno potezo odločila tudi zato, da bi z izposojenimi rastlinami oživili avlo kina v poletnem času, ko ni filmskih predstav, storitev pa je prijetno presenetila njihovo občinstvo, ki se je že odzvalo na povabilo. Nič več jim z zalivanjem ne bo potrebno obremenjevati sosedov, prijateljev in sorodnikov, to bodo do začetka septembra z veseljem zanje počeli zaposleni v kinu, je za hrvaške medije povedal direktor kina Europa Hrvoje Laurenta. 
Preberite še: Katere sobne rastline najbolje čistijo zrak?  


In kako svojo zeleno prijateljico oddati v oskrbo? Za sprejem v rastlinsko oazo kina morajo lastniki pred oddajo rastline le izpolniti obrazec, v katerem navedejo predvideno trajanje oskrbe rastlin ter čim več podrobnosti in navodil za zalivanje. Odlična ideja sodelovanja torej, ki bi razveselila tudi mnoge ljubitelje rastlin v Sloveniji. Preberite še: Kako pravilno skrbeti za orhideje?