POČITNIŠKI RAJ

Sanjski obmorski hotel, vklesan v skalo Amalfija, ki je obnorel internet

Če sanjate o počitnicah ob morju daleč od ponorelega sveta, bi bil tale sredozemski kotiček pravi raj na zemlji.
Fotografija: Ocean's Shelter ali oceansko zavetje, kot si ga je zamislil arhitekturno-oblikovalski studio The Line Visualization. Foto: The Line Visualization
Odpri galerijo
Ocean's Shelter ali oceansko zavetje, kot si ga je zamislil arhitekturno-oblikovalski studio The Line Visualization. Foto: The Line Visualization

Morda sta na spletu že zasledili spodnjo fotografijo butičnega hotela s pomenljivim imenom Ocean's Shelter ali oceansko zavetje. 

Arhitekturni biser naj bi bil vklesan v klife italijanske zahodne obale, edini dostop do luksuznega letovišča pa je po tirenskem morju, kar pomeni, da vas v tem zlitju narave in arhitekture ne bi motil nihče od mimoidočih. Popoln odklop in milina.  

PREBERITE ŠE -> Na tem hrvaškem otoku imajo najbolj posebno morsko jamo na svetu

Luksuzna butična letovišča, z zasebno plažo in bazenom, kjer lahko naenkrat počitnikuje le nekaj oseb, so zadnja leta vse bolj priljubljena. Vse več ljudi namreč hrepeni po pobegu in popolni svobodi, za to pa so pripravljeni plačati tudi zajetne vsote. 

A preden si začnete beliti glavo, koliko bi nočitev v tako sanjskem hotelu olajšala vašo denarnico, naj vam zaupamo, da je letovišče na sliki zgolj fatamorgana. 

PREBERITE ŠE -> Hrvaški otok, ki mu pravijo tudi oaza miru

Fotografija počitniškega privida ob Amalfijski obali, ki je zaokrožila po spletu in navdušila ljubitelje potovanj, je pravzaprav delo arhitekturno-oblikovalskega studia The Line Visualization, ki je specializirano za računalniško animacijo in CGI ali računalniško ustvarjene podobe. Na njihovem Instagramu najdete še kar nekaj drugih arhitekturnih projektov, ki so zahvaljujoč napredni tehnologiji videti prav tako realistično, a žal v resnici ne obstajajo. 

Še en dokaz torej, da vsemu, kar je danes objavljeno na spletu, ne gre verjeti. Umetna inteligenca postaja vse boljša, tudi fotografije, ki jih ustvarja, je vse težje ločiti od resničnosti, zato velja ostati previden. Če boste zasledili sanjske počitniške ponudbe, ki se zdijo, kot da so iz drugega planeta, pa se, preden vplačate rezervacijo, raje prepričajte, da letovišče zares obstaja. 

PREBERITE ŠE -> Najbolj rajski otok na svetu, kjer ni avtomobilov, so pa najlepše plaže 

Preberite še:

V prodaji

Ne spreglejte