Predstavitvena informacija

Kuhajte kot pravi chef: Navodila za začetnike

Se tudi vi spogledujete z idejo, da bi pripravili obrok, ki ga vaši gostje še dolgo ne bodo pozabili, vas pa bodo vedno znova prosili, da to ponovite? Imamo rešitev.
Fotografija: FOTO: Istockphotos
Odpri galerijo
FOTO: Istockphotos

Zdaj zagotovo že veste, da je osnova za dober obrok, pa naj bo to okusno kosilo, večerja za prste polizat', zdrava in polnovredna malica ali pa samo manjši prigrizek, v pripravi. Pomembno je, da namenite dovolj pozornosti že izboru sestavin, natančni pripravi recepta in pozneje tudi kuhanju. Pri tem pa nikakor ni odveč poudariti, da so poleg sestavin za pripravo hrane ključnega pomena tudi ustrezna posoda in pripomočki.

Pri pripravi hrane je pomembno izbrati posodo in pripomočke, v katerih lahko pripravljate zdrave in okusne obroke, hkrati pa je dobrodošlo tudi, če si lahko pripravo nekoliko olajšate. Eden najbolj priljubljenih pripomočkov v kuhinji je tako cvrtnik na zrak

Cvrtnik na vroč zrak je prava izbira za okusen in zdrav obrok

Kdo pravi, da ocvrta hrana ne more biti hkrati tudi zdrava? Izberite cvrtnik na vroč zrak in se sami prepričajte, da lahko okusen ocvrt krompirček ali pa »dunajca« pripravite v nekaj minutah, brez odvečnega olja in škodljivih maščob. Čeprav boste morali v primerjavi s klasičnim za cvrtnik na vroč zrak odšteti nekoliko več, pa ste lahko prepričani, da gre za naložbo za daljše časovno obdobje. Odločite se lahko za pripravo katere koli hrane, velika prednost cvrtnika je tudi, da boste za cvrtje potrebovali minimalno količino olja. Hkrati ga lahko uporabljate tudi kot pečico in si privoščite pečene jedi na hiter in preprost način.

V ponudbi so številne znamke cvrtnikov na vroč zrak, pred nakupom preverite zmogljivost, torej vhodno moč. Ta je namreč odvisna od prostornine cvrtnika. Večja ko je prostornina, bolj je torej zmogljiva naprava. Pri cvrtnikih na vroč zrak je tako optimalna vhodna moč približno 1300 W, kar bo zagotovo zadostovalo vašim potrebam v kuhinji.

Preverite moč in prostornino cvrtnika

Pomembna pa je predvsem prostornina. Cvrtniki imajo praviloma prostornino od enega do enajst litrov, odvisno od potreb gospodinjstva. Če želite vso hrano ocvreti naenkrat, pri izbiri upoštevajte število članov v gospodinjstvu oz. namen uporabe. Če nameravate pripravljati večje količine hrane v cvrtniku, izberite takšnega z večjo posodo, saj bo zadovoljila vaše potrebe in bo hrana ustrezno pripravljena. Cvrtnik na vroč zrak pa ima obenem tudi veliko prednost, hrana, ki jo boste pripravili, bo zaradi manjše količine olja enakega okusa, kot če se odločite za klasično cvrtje, a veliko bolj zdrava. Če torej radi posegate po ocvrtem krompirčku, perutničkah ali drugih ocvrtih dobrotah, si jih boste lahko zaradi cvrtnika na vroč zrak privoščili pogosteje.


Naročnik oglasne vsebine je Mimovrste

V prodaji

Ne spreglejte