»Zelo sem navdušen in vznemirjen, ker bom obiskal Slovenijo ... K vam prihajam prvič, verjamem, da se bomo super zabavali. Se vidimo!« je obljubil Hans Sigl.

In se je začelo. Zabava. Evforija. No, ne še čisto takoj. Na brniškem letališču je pristal nekaj po 11. uri, z njimi je prišla tudi žena, glasbenica in fotografinja Susanne. Na poti v Ljubljano jima je v avtomobilu družbo s snemalcem delala novinarka Ota Širca Roš. O naši deželi je oboževanemu televizijskemu zvezdniku navrgla precej zanimivosti. Sicer so na spletni strani 24ur v živo prenašali obisk gorskega zdravnika v Ljubljani, mimoidoči na ulicah prestolnice – natančneje z Oto in ekipo Pop Tv sta se sprehodila od Kongresnega trga, ob obrežju Ljubljanice do Tromostovja in Prešernovega spomenika – pa so imeli okoli poldneva priložnost dobiti avtogram in se z njim fotografirati. »Hvala za vaše povabilo,« je povedal v njegovem značilno hudomušnem slogu. In v slovenščini. No, seveda čisto brezhibni pa še malo je ob tem poškilil na plonk listek, torej na telefon. 


Foto: Miro Majcen/Pop Tv


Po sprehodu po enem najlepših mest na svetu in, kajpak, predahu popoldan sledi glavni brezplačni dvourni dogodek. Zabavno druženje z gorskim zdravnikom se bo pričel ob 15.30 pred Mercator centrom Šiška. Zvezda dogodka bo seveda Hans, ki bo s svojo ženo pozdravil vse obiskovalce. Dejal je, da si želi narediti čim več selfijev in podeliti čim več avtogramov oboževalcem. Zato je tudi prišel v Slovenijo. Vzdušje bo nadvse alpsko, na odru bo zabaval Ansambel Saša Avsenika, stregli pa bodo tudi brezplačni carski praženec in kranjske klobase.