Ana Žontar Kristanc, mama dveh čudovitih malčkov, aktivna ženska, ki svojo kreativnost sprošča v kuhinji, se je po štirih letih končno spet začela posvečati tudi sebi. Skupaj s trenerko Nušo Gnezda in Borotalco Active je zavihala rokave – tokrat v telovadnici – in pripravila prvo serijo vaj za krepitev trebušnih mišic, primernih tudi za mamice po porodu in nosečnice. 

»Mogoče so vaje na prvi pogled videti preproste in lahke, ampak so daleč od tega. Po treh ponovitvah boste konkretno čutile celoten trup in trebuh,« prizna Ana, ki se je dodobra spotila že po prvi seriji vaj. Še dobro, da jo je pred neprijetnim vonjem zaščitil Borotalco Active: »Za novi dezodorant Borotalco Active velja, da bolj ko se potiš, bolj deluje. Tudi diši omamno, po svežih agrumih v kombinaciji citronke in limete, če pa komaj čakate poletje, vas bo navdušil vonj po morski soli.«


Borotalco Active navdušuje z 48-urnim delovanjem in novo napredno tehnologijo Odor-ConverterTM. Inovativna tehnologija Odor-ConverterTM vsebuje posebne mikrokapsule, ki se aktivirajo ob potenju in gibanju, in sicer tako, da sproščajo dišave ravno takrat, ko jih najbolj potrebuješ. Torej, bolj ko se potiš, bolj deluje in lepše dišiš.


Vaje, ki jih predstavljata v nadaljevanju Ana in Nuša, so še posebej primerne za mamice po porodu in nosečnice. Izvajate jih lahko brez kakršnih koli pripomočkov, zato so primerne za vse. Pazite le, da jih delate pravilno.


1. Vaja stranska deska

Ana in Nuša opozarjata, da je stranska deska ena od vaj, ki jo v večini primerov delamo narobe. Večina misli, da je najlažja, vendar ob pravilni tehniki hitro občutimo, da ni tako. Marsikdo, ki hoče okrepiti svoj trup, začne z desko in njenimi variacijami, ki pa jim niso kos. Zato velikokrat vidimo slabo tehniko, pri kateri delajo napačne mišice, kar lahko vodi do poškodb.

Nasvete pri izvedbi stranske deske si preberite na blogu Ane Žontar Kristanc, na katerem boste našli tudi podrobnejši opis vaje. 


2. Vaja žužek

Ana in Nuša vajo žužek svetujeta za krepitev mišic trupa. Vajo lahko izvajate v različnih variacijah, Ana pa na svojem blogu podrobno opiše, kako pravilno izvesti statično različico.


Nasvete, ki vam bodo omogočili pravilno izvedbo vaje žužek, najdete na blogu Ane Žontar Kristanc


3. Vaja medvedek 

Še tretja izjemna vaja za krepitev mišic trupa, ki jo predlagata Ana in Nuša, je medvedek. Vas zanima, kaj to sploh je?

Nasvete za pravilno izvedbo medvedka najdete na blogu Ane Žontar Kristanc, čaka pa vas tudi podrobnejši opis te vaje. 


Za več vaj pa pridno spremljajte blog www.aninakuhinja.si, spletno stran www.borotalco.si in Facebook stran www.facebook.com/Borotalco.Slovenija.