Zbrane je pred obiskom slavnega »zdravnika« najprej zabaval Ansambel Saša Avsenika, za dobrodošlico so Hansu Siglu so posvetili tirolsko poročno koračnico. Na odru je nastopila še skupina Xequtifz, vmes pa je za dobro voljo in smeh poskrbel Peter Poles. Zabavni voditelj je zbrane povprašal, katero skladbo bi pripisali Gorskemu zdravniku in nato kar sam zapel Šifrerjevega Martinovega lulčka.  Spontanega aplavza ob tej norčiji žal ni doživel. 47-letni igralec se je mudil v slovenski prestolnici z ženo Susanne. Skupaj sta deset let, prav toliko časa Hans Sigl že igra doktorja Martina Gruberja. Slovenske gledalke in gledalci smo nemško-avstrijsko serijo Gorski zdravnik, ki jo snemajo v regiji Wilder Kaiser na Tirolskem, spremljali na Pop TV lansko poletje. Takoj je podrla vse rekorde, navdušila je s čudovito pokrajino, ljubezenskimi zapleti, napetim reševanjem življenj, pristnim odnosom in, seveda, očarljivim zdravnikom. Med domačimi in tujimi serijami jo je za svojo vzelo največ gledalcev v zadnjih desetih letih v poletnem obdobju. Spremljali smo devet sezon in dobra novica, ki prihaja s Kranjčeve 26 je, da v ponedeljek, 20. marca ob 20. uri na Pop TV pričnejo predvajati novo, deseto sezono Gorskega zdravnika. 


PREBERITE ŠE: Hans Sigl o ljubezni pred in za kameroNi skrivnost, da ima gorski zdravnik največ ženskih oboževalk, a na vprašanje v intervju za revijo Ona, da mu očitno ni težko igrati postavnega zdravnika, ki sicer ni popoln, a bi ga gledalke prestavile v resnično življenje, če bi se dalo, je zvezdnik Hans Sigl vrgel žogico nazaj: » Se vam zdi, da je Martin Gruber gospod pravi? Pojma nimam!« 


Gorskega zdravnika sta prišli spoznat tudi mezzosopranistka Manca Izmajlova in pevka Natalija Verboten.


No, kakorkoli, oboževalke in oboževalci, ki so se prišli družit z njim, očitno odgovor imajo. "Ah, tiste njegove modre oči," je dejala ena izmed navdušenih obiskovalk. Čeprav na dogodek ni prišel z znamenitim zelenim mercedesom – prišepnimo, da se je med obiskom Ljubljane vozil z njim – so oboževanega televizijskega zvezdnika z navdušenjem pozdravili. "Dober dan," je dejal po slovensko, ko je stopil na oder na parkirišču šišenskega Mercatorja. Da ne bi ostalo zgolj pri tem, ga je Peter Poles, ki se je z njim pogovarjal v solidni nemščini, naučil še nekaj uporabnih slovenskih besed: "Ljubim vas" in "Ljubim te".  Hans Sigl sicer še malo ni zvezdniški. Kot so povedali na Pop TV, ni ob svojem bivanju pri nas postavil nobenih posebnih zahtev. Dobro, le eno. In sicer, da bi imel čim več časa za dajanje avtogramov in selfije. In si ga je vzel. Tudi za nepozabno srečanje z izžrebanimi Oninimi bralkami, ki so se z njim imele priložnost srečati na štiri oči. Ena izmed njih, Helena Likar, je prišla v spremstvu prijateljice Sonje Inglič. Z oboževanim igralcem sta se najprej slikali, nato pa mu je še vsak izročila prav posebno darilce. Helena vizitko s posvetilo, katero je krasila ročno izdelana idrijska čipka v obliki rože, Sonja pa je Hansu Siglu podarila kvačkan nagelj. Nad zvezdnikom sta bili navdušeni tudi po srečanju, nestrpno pa že pričakujeta deseto sezono nadaljevanke. Hans Sigl s soprogo v Sloveniji ostane do petka. Če mu je za verjeti (veliko se je namreč šalil), bo zlezel še na Šmarno goro in se nato podal na naš košček obale. S soprogo ju bodo nocoj počastili v restavraciji Strelec na Ljubljanskem gradu. Kuharski mojster Igor Jagodic ju bo gostil z zvezdniško večerjo, ki bo štela štiri dekadentne hode. »Za predjed smo pripravili prekajeno in hladno marinirano rdečo postrv, s kaviarjem rdeče postrvi. Za prilogo rdečo peso pečeno na soli, marinirano s spomladanskimi zelišči, regrat skupaj z vloženo rdečo peso, gelom rdeče pese, kislo smetano in granito hrena. Za sladico pa bomo postregli pivo in sladico iz piva: sladoled, kremo in peno iz piva z dodatkom pasijonke,« je razkril za 24 ur.  


Foto: Miro Majcen/Pop Tv