Brata in priznana mojstra kulinarike Gregor Vračko (z zvezdico nagrajena Hiša Denk) in David Vračko (restavracija Mak) sta svoji ekskluzivni kreaciji za Argeto Exclusive posvetila svojima največjima navdihoma – drug drugemu. Ljubitelja lokalnih sestavin in tehnične dovršenosti sta ustvarila okusa, ki odražata njuni osebnosti – Davidovo neustavljivo intenzivnost, ki jo je našel v drzni kombinaciji pegatke, tartufov in jurčkov, ter Gregorjevo umirjeno prefinjenost, skrito v nežni teletini z lipo in sladkim medom. 

David Vračko je za Argeto Exclusive ustvaril namaz s pegatko, jurčki in tartufi.

Ob novih dveh namazih pa je Argeta Exclusive pripravila še eno novost. Namazi Argeta Exclusive so do sedaj zadovoljili skoraj vse čute. Lahko smo jih vonjali, okušali, videli in tipali. Nismo pa jih slišali. Luna \TBWA je v sodelovanju z Argeto prišla do izziva – kako lahko okus namaza pretvorimo v zvok? Idejo sta navdihnila nova Exclusive okusa bratov Vračko, ki s presenetljivo kombinacijo sestavin v ustih ustvarjata pravo simfonijo okusov. 

Gregor Vračko je za Argeto Exclusive v namazu združil teletino, lipo in med.

Zbrali so ekipo živilskih tehnologov in strokovnjakov za zvok, ki se je z dodajanjem dimenzije zvoka ukvarjala sistematično, premišljeno, eksperimentalno, znanstveno in nenazadnje tudi umetniško. Tehnologi, ki so pri Argeti zadolženi za razvijanje okusov, so najprej določili profil okusa, definirali intenzivnost in trajanje posameznih sestavin v vseh fazah okušanja (aroma in prvi okus, okušanje telesa in pookus). Na podlagi tega so strokovnjaki za zvok v znanstveno podprti razdelavi določili temeljne elemente, ki so jih zvočno in glasbeno predstavili tako, da v poslušalcu prebudijo doživetje okušanja sestavin še preden zares poskusi namaz. Trajanje končnega izdelka so uskladili s povprečnim časom okušanja namaza in popolno izkušnjo okušanja spremenili v zvočno senzacijo. Kako zvenijo Argetini namazi, lahko preverite tukaj.