Novico je sinoči preko twitterja sporočila njuna najstarejša hči Nancy Sinatra., ki je zapisala: »Moja mama je v starosti 101 leto umrla mirno. Bila je blagoslov in luč mojega življenja. Srečno pot, mama. In hvala za vse.« Nancy starejša je svoje življenje resnično posvetila družini, še zlasti po ločitvi od slovitega pevca leta 1951, ko je on le deset dni po podpisu papirjev že stopil pred oltar z igralko Avo Gardner. 


Nancy in Nancy, mati in hči.


Nancy je ločitev nadvse potrla, čeprav svoje žalosti nikoli ni kazala pred tremi otroci, Nancy, Frankom in Tino. A njena prvorojenka Nancy je v enem izmed intervjujev razkrila, da je mati ponoči slišala jokati, saj sta si njuni spalnici delili steno. Včasih je prisluškovala njeni žalosti pred vrati, spet drugič pa vstopila in jo objela. 


Frank Sinatra z otrokoma Nancy mlajšo in Frankom mlajšim.


Nancy Barbato je Franka Sinatro spoznala leta 1934 še preden je njegov talent obrodil sadove. Poročila sta se dve leti kasneje in se s tedaj neznanim jazzovskim pevcem preselila v majhno stanovanje v New Jerseyju, že nekaj mesecev kasneje pa je Sinatra s ploščo, ki jo je posnel s slavnim trobentačem Harryjem Jamesom, doživel prvi veliki uspeh. Z Nancy sta skupaj ostala le še do leta 1951, takrat pa je svetovna slava Franka, ki je nato vso svojo kariero veljal za ženskarja, spodnesla pevcu tla pod nogami in pričel je ljubimkati z zvezdnicami. Po kratkem zakonu z igralko Avo Gardner je sledila poroka z igralko Mio Farrow, nato pa še zakon z manekenko Barbaro Marx, ki je vzela Frankov priimek in umrla lansko leto.  


Frank Sinatra z nekdanjima ženama Avo Gardner (leva slika) in Mio Farrow (desna slika).


Nancy Sinatra je preživela tako svojega nekdanjega moža Franka, ki je umrl leta 1998, kot njunega sina Franka mlajšega, ki ga je zastoj srca pokopal 2016. Nancy se ni nikdar več poročila, v ločitveni poravnavi je dosegla, da prejema odstotek moževega prihodka, dobila je skrbništvo nad otroci, lastništvo nad njunim domovanjem in avto legendarne ameriške znamke Cadillac. Ljubezen je nato do konca življenja našla v pomoči šibkejšim in skrbi za družino.