Po dolgotrajni in hudi bolezni je v beograjski bolnišnici umrla Milena Dravić, legenda jugoslovanskega filma, televizije in gledališča.

Nastopila je v več kot 150 filmih in nadaljevankah, velikokrat je navduševala tudi na odru. Za svoje delo je bila večkrat nagrajena, največje priznanje pa si je prislužila za glavno žensko vlogo v Posebni vzgoji na znamenitem festivalu v Cannesu.Dravićevo so imeli radi tudi slovenski režiserji, denimo, nastopila je v Peščenem gradu Matjaža Hladnika, kinematografsko občinstvo pa je najbolj navdušila z vlogami v romantičnih filmih ob boku Ljubiše Samardžića. Nastopila je tudi v ikoničnih uspešnicah jugoslovanske kinematografije, kot so Kozara, Sutjeska in Bitka na Neretvi.

O ljubezni je rada govorila tudi v zasebnem življenju: pred dvema letoma je namreč umrl Dragan Nikolić, s katerim je bila poročena kar 45 let. Po njegovi smrti si ni nikoli povsem opomogla, povedo njeni bližnji, vedno je govorila, da je bil prav sloviti igralec njena prva ljubezen. Pred njim je bila sicer poročena že dvakrat, a je prvi zakon trajal le leto dni, drugi pa tri leta.