Rodil se je leta 1925 v Murski Soboti kot Miklavž Muster. Končal je študij kiparstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, že v otroštvu pa se je navduševal nad stripi in risanimi filmi. 

Le kdo ne pozna Zvitorepca, Lakotnika, Trdonje, medvedka Neewe, Ostrostrelca, Stezosledca, Zadnjega Mohikanca in ostalih junakov številnih stripov in slikanic? Pa Lupinice, Čebelice Maje in Snežka? Kaj pa nagajivih zajčkov s televizijskega Cikcaka, oglasov za Viki kremo, Čunga Lungo, bonbone Visoki C in Jelovico, če naštejemo samo nekatere? Miki Muster, animator, ilustrator, stripar, kipar, novinar in filmski režiser, pionir slovenskega stripa in eden najuspešnejših ustvarjalcev na področju stripa in risanega filma, je za svoje delo je prejel že številne nagrade, tudi srebrni red za zasluge, s katerim ga je leta 2014 odlikoval predsednik RS Borut Pahor, pa častno priznanje Boruta Meška za življenjski opus in likovno ustvarjanje na področju politične karikature.

In seveda, leta 2015 Prešernovo nagrado za življenjsko delo, takrat je ob prejemu povedal: "Moje sanje; ko sem bil otrok, sem sanjal, da bom zabaval otroke, generacije otrok. In mislim, da mi je uspelo. Imam eno željo: če imate vi neizpolnjene otroške sanje, vam želim, da bi se vam izpolnile, tako kot so se moje." Miki Muster je umrl v 93. letu starosti.