Izbiramo najbolj navdihujočo učiteljico ali učitelja 2022

Drage bralke in bralci, tudi letos, dve leti po začetku epidemije, ko je postalo še bolj jasno, kako dragoceno poslanstvo opravljajo slovenske učiteljice in učitelji, znova iščemo najbolj navdihujočega.

Tokrat združujemo moči z iniciativo »Učitelj sem! Učiteljica sem!«, ki izpostavlja odlične zgodbe slovenskih učiteljic/učiteljev, ki s svojo inovativnostjo, predanostjo in odgovornostjo navdihujejo učenke in učence. Nastala je na pobudo nacionalnega združenja AmCham Slovenija. Cilj projekta je dati glas učiteljicam in učiteljem, ki svoje delo čutijo kot poslanstvo, ena ali eden izmed njih pa bo dobil posebno priložnost, da Slovenijo zastopa na svetovnem izboru Global Teacher Prize.

Strokovna komisija je že izbrala pet superfinalistk in superfinalistov, njihove navdihujoče zgodbe smo zbrali tukaj. Koga izmed njih bo doletela čast, da nas zastopa na prestižnem izboru Global Teacher Prize, pa boste odločali tudi vi, drage bralke in bralci, saj bo končna ocena sestavljena iz glasov strokovne komisije, učiteljev, ki sodelujejo v projektu, kot tudi širše javnosti. Glasovanje poteka vse do četrtka, 17. marca, zato vas vabimo, da tudi vi oddate svoj glas (glasovnico najdete spodaj). Rezultati glasovanja bodo znani 22. marca, ko bomo tudi razglasili zmagovalca, ki se bo udeležil svetovnega izbora Global Teacher Prize. 


Foto: BalanceFormCreative/Shutterstock

Hedvika Lopatič, učiteljica športnega pouka; Osnovna šola Brežice, OŠPP NIS

»Učiteljica sem zato, ker sem bila 'poklicana', da opravljam ta poklic,« pravi Hedvika Lopatič, učiteljica športnega pouka na Osnovni šoli Brežice.

Preberi več

Simon Purger, učitelj zgodovine, geografije, DKE, verstev in etike; Osnovna šola Polhov Gradec

Simon Purger, učitelj zgodovine, geografije, DKE, verstev in etike na Osnovni šoli Polhov Gradec svoje učence ozavešča o vpetosti vsakega v globalno dogajanje.

Preberi več

Vera Granfol, učiteljica slovenščine, domovinske in državljanske kulture in etike; Osnovna šola Gornja Radgona

Učiteljica slovenščine, domovinske in državljanske kulture in etike na Osnovni šoli Gornja Radgona Vera Granfol med učenci poudarja pomembnost človekovih pravic...

Preberi več

Doc. dr. Uroš Ocepek, profesor računalništva; Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje

Profesor doc. dr. Uroš Ocepek, ki na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje poučuje računalništvo, postlanstvo učitelja vidi tudi v pomoči mladostnikom, da ...

Preberi več

Nermin Bajramović, učitelj matematike; OŠ narodnega heroja Rajka, Hrastnik

Nermin Bajramovič, že 20 let učitelj matematike na OŠ narodnega heroja Rajka v Hrastniku, znanje z učenci deli skozi igro.

Preberi več

Glasovnica

Glasujem za učiteljico ali učitelja 2022

Drage bralke in bralci, pomagajte izbrati učiteljico ali učitelja, ki bo Slovenijo zastopal na svetovnem izboru Global Teacher Prize 2022.


Izbiramo najboljšo učiteljico ali učitelja 2022

VAŠI PODATKI

* S podpisom in oddajo tega kupona ste izrazili strinjanje, da sodelujete v spletnem glasovanju. S potrditvijo prejemanja elektronskih sporočil s področja tiskanih in digitalnih produktov družbe Delo d.o.o. ste se strinjali, da vam posredujemo ponudbe in ugodnosti, ki jih pripravljamo pri naših tiskanih in digitalnih produktih. Za izvedbo spletnega glasovanja in tudi za posredovanje elektronskih sporočil bo Delo d.o.o., Likozarjeva 1, Ljubljana, vaše posredovane osebne podatke obdelovalo v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in nacionalno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Vaše osebne podatke bomo obdelovali zgolj toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena, za katerega so bili zbrani. V primeru izvedbe spletnega glasovanja bo to vse do njegovega zaključka. Če ste podali soglasje za prejemanje elektronskih sporočil, bomo vaše osebne podatke obdelovali, dokler svojega soglasja ne prekličete. Preklic prejemanja elektronskih sporočil lahko izvedete kadar koli, najlažje tako, da v elektronskem sporočilu kliknete polje »odjava« ali nas o preklicu obvestite na dpo@delo.si ali Delo d.o.o., Likozarjeva 1, Ljubljana. Vaši osebni podatki se ne posredujejo nikamor. V stik z njimi bodo prišli le pogodbeni obdelovalci pri obdelavi, vendar morajo spoštovati pravila in zahteve Dela d.o.o. za ustrezno obdelavo osebnih podatkov. Če želite od nas dobiti kakršne koli informacije v zvezi z obdelavo svojih osebnih podatkov, kot npr. vpogled, izvesti morebitni popravek ali izbris, prenos, omejiti obdelavo podatkov ali obdelavi ugovarjati, nam to lahko sporočite s spletnim obrazcem na https://info.delo.si/gdprsoglasje ali pisno na naslov Delo d.o.o., Likozarjeva 1, Ljubljana. Na vašo zahtevo bomo odgovorili kar najhitreje, vsekakor pa ne pozneje, kot je dovoljeno. Če ne boste zadovoljni z našimi odgovori v zvezi s svojimi pravicami glede varstva osebnih podatkov, imate možnost vložiti pritožbo pri nadzornem organu, ki je informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, 01 230 97 30 in gp.ip@ip-rs.si.

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE