Tunovi zrezki na žaru

Seveda lahko na žaru pečemo enostavno in že ustaljeno hrano, čevapčiče, pleskavice, hrenovke itn., ampak je prav, da smo bolj inovativni. Bi poskusili tunove zrezke?

Sestavine Za 4 osebe

  • 4 tunovi zrezki (po 150 g, lahko zamrznjeni, po možnosti na trnek ujet črtasti ali rumenoplavuti tun)
  • 1 žlička zrn zelenega popra
  • 1 žlička posušenega timijana
  • ½ žličke mlete orientalske kumine
  • 1 noževa konica kajenskega popra
  • sol
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 žlički limetinega soka
  • olje za premaz

Priprava

  1. 1Zamrznjene tunove zrezke odtajamo v hladilniku v predalu za zelenjavo.
  2. 2Zeleni poper, timijan, orientalsko kumino, kajenski poper in dober ščepec soli za marinado sesekljamo v sekljalniku ali stolčemo v terilniku.
  3. 3Primešamo olivno olje in limetin sok.
  4. 4Tunove zrezke obrišemo s kuhinjskimi brisačami in premažemo z marinado.
  5. 5Pokrijemo in za 1 uro postavimo v hladilnik.
  6. 6Žar zakurimo.
  7. 7Pustimo, da se zrezki odtečejo, in marinado prestrežemo.
  8. 8Ogreto rešetko dobro naoljimo.
  9. 9Tunove zrezke položimo na rešetko in na močnem ognju pečemo 2–3 minute na vsaki strani; vmes premažemo z marinado.
  10. 10Takoj postrežemo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE