Časnik, ki ga ureja severnokorejska komunistična partija, je Trumpu in njegovemu obisku Južne Koreje in Japonske prejšnji teden posvetil glavni komentar. Trump je sicer svojo azijsko turnejo po petih državah namenil predvsem iskanju in utrjevanju podpore proti severnokorejskim ambicijam razvoja jedrskega orožja in raketne tehnologije. 


Proti Trumpovi politiki so ob njegovem obisku Filipinov množično protestirali v Manili.


A časnik je Trump očitno najbolj ujezil z ocenami, da v Severni Koreji vlada »kruti režim«.»Najhujši zločin, za katerega mu ni mogoče nikoli oprostiti, je ta, da si je drznil zlobno žaliti dostojanstvo našega vrhovnega vodstva,« so zapisali v časniku, kot povzema francoska tiskovna agencija AFP. »Moral bi vedeti, da je zgolj gnusen kriminalec, ki ga je korejsko ljudstvo obsodilo na smrt,« so še dodali.Izmenjava trdih besed, žaljivk in groženj z vojaškim napadom med Washingtonom in Pjongjangom je po vrnitvi Trumpa iz azijske turneje dobila nov nivo, ko je ameriški predsednik namignil, da je severnokorejski voditelj »majhen in debel«. »Zakaj bi me Kim Jong-un žalil, da sem 'star', če jaz za njega ne bi NIKOLI rekel, da je 'majhen in debel',« je tvitnil Trump.
Kim in njegovi predniki sicer v Severni Koreji uživajo skoraj božanski status. To se kaže v izjemni občutljivosti celotne države na kakršnokoli opazko proti režimu.