Kutine

Trdi simbol ljubezni

Na zlatorumeni sadež, ki izvira iz Perzije, prevečkrat pozabimo. Kutine so tiste sorodnice jabolk, ki omamno dišijo, aromatičen vonj pa bodo prostoru, kjer jih hranimo, dajale še v dolge zimske dni. Kot kamen trde plodove lahko s pridom uporabimo v kulinariki in se z njimi sladkamo vse leto.

Sestavine

  • 1 kg kutin
  • 800 g sladkorja
  • sok 1 limone
  • voda

Priprava

  1. 1Kutine olupimo, razpečkamo in nasekljamo.
  2. 2V veliki kozici jih zmešamo z limonovim sokom.
  3. 3Kozico napolnimo z vodo. Kuhamo približno 20 minut.
  4. 4Morebitno preostalo vodo odcedimo, kutine pa zmeljemo v multipraktiku.
  5. 5Vrnemo jih v kozico, dodamo sladkor in med nenehnim mešanjem kuhljamo 20 minut.
  6. 6Ko se mešanica zgosti, jo nadevamo v pekač premera 25 cm, posut s sladkorjem, in poravnamo v višini 2,5 cm.
  7. 7Pustimo do naslednjega dne, da se žele strdi, nato pa ga razrežemo v poljubne oblike.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE