Lea Sirk

Leto 2018 je bilo brez dvoma leto Lee Sirk, zmagala je na Emi in Slovenijo predstavljala na izboru za Pesem Evrovizije, kjer je v polfinalu pritegnila pozornost s trikom in potem še enkrat zapela v finalu. Poleti je zmagala še na Melodijah morja in sonca in tako postala nesporna kraljica glasbenih festivalov iztekajočega leta. Mi smo z Leo klepetali poleti, kaj nam je zaupala, lahko preberete tu, ozrla pa se je tudi nazaj v čas svojega otroštva in nam poslala nekaj fotografij.


Helena Blagne


Trideset let glasbene kariere, nedavni koncert v Dvorani Tivoli, nova komedija Menopavza, v kateri se je predstavila kot igralka, nove skladbe, odpiranje pevske šole … Slavni pevki v iztekajočem letu res ni bilo dolgčas, nam pa je brez dlake na jeziku med brskanjem po spominih med drugim povedala: »Slavna podoba 'dive', ki se je ustvarila v medijih, je poskrbela, da se je določen odstotek ljudi držal stran, na svojem mestu. Bilo je sicer tudi nekaj bolj odkritih prijemov, a sem vedno znala reči ne in stvari postaviti na svoje mesto.« Kaj nam je še povedala, lahko preberete tu.


Nuška Drašček


Ena najbolj prepoznavnih slovenskih pevk zadnjih let se je lotila obdelave skladb legendarne Edith Piaf, izdala je album priredb njenih šansonov Re-belle. Preizkusila se tudi kot voditeljica, z Mariem Galuničem sta skupaj vodila festival Popevka. Mi smo se z njo pogovarjali o njenih najljubših filmih, poslala pa nam je tudi nekaj fotografij iz otroštva.


Nina Pušlar 


Vsako leto napolni dvorano v domači Ivančni Gorici, letos pa je osvojila tudi Ljubljano, prvi decembrski dan so obiskovalci plesali na njene pesmi v Cvetličarni. Nedavno je Nina izdala tudi novo skladbo Za naju. Seveda smo tudi mi v letu 2018 klepetali z njo, pogovor najdete tu.


Natalija Verboten

Mamica dveh dečkov se je vrnila na sceno, izdala je pesem Del mojega srca in obljubila, da bo kmalu na policah tudi njen novi album. V šovu Nova zvezda Slovenije se je preizkusila tudi kot žirantka in takoj obveljala za sodnico z najbolj mehkim srcem. Z nami je klepetala o materinstvu in karieri, ozrla pa se je tudi v svojo mladost in nam poslala nekaj fotografij iz otroškega albuma.