Kakšno otroštvo ste imeli? Ste se s starši imeli radi?

Moram reči, da kar lepo, ker sem rojen še v bivši kraljevini. Zelo zelo smo se razumeli, leta 1941 pa je postalo hudo. Mojega očeta so takoj obsodili na smrt, oficirje so takoj zaprli. K sreči so ga dali v transport in ga odpeljali na konec Italije. Tam je bil v logorju. Leta 1943 je pobegnil, peš je prišel do Ljubljane, ponoči pa ga je sosed izdal. Nemci so ga prišli iskat in ga poslali v Dachau. Potem veste, kako je bilo. Mamo so tudi takoj zaprli, bila je tu na Miklošičevi in midva z bratom sva ostala sama. Moj oče se je potem vrnil iz taborišča. Po poklicu je bil bankir in je bil tudi med ustanovitelji Ljubljanske banke.

Z vsemi nekdan...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE