28-letni Celjan je v finalu premagala Rusa Andreja Soboljeva, tretji pa je bil Nemec Stefan Baumeister. Tim Mastnak je v kvalifikacijah na Kitajskem, kjer bodo prihodnje zimske olimpijske igre, dosegel četrti čas, Žan Košir pa petega. Košir je nato izpadel v osmini finala, kjer ga je za las ugnal Kanadčan Jasey Jay Anderson, Mastnak pa je premagal Bolgara Radoslava Jankova.


Foto: Roman Šipić


V četrtfinalu je Mastnak premagal Andersona, v polfinalu Baumeisterja, zmagovalca kvalifikacij, v finalu pa drugouvrščenega iz kvalifikacij, Soboljeva. Košir je osvojil končno deseto mesto.

Pri ženskah je v malem finalu Nemka Selina Joerg prehitela Poljakinjo Aleksandro Krol. Naša Gloria Kotnik je bila v kvalifikacijah prepočasna in se ji ni uspelo prebiti v izločilne boje, zasedla je 22. mesto. V nedeljo bodo deskarji in deskarke tekmovali še v paralelnem slalomu. 

Za še eno slovensko uvrstitev na zmagovalne stopničke je danes poskrbel tudi naš smučar prostega sloga Filip Flisar, ki je na tekmi za svetovni pokal v ruskem Sunny Valleyju zasedel drugo mesto in tako prišel do najboljše uvrstitve sezone. To so njegove 15. stopničke v karieri, jutri pa ga v Rusiji čaka še ena tekma. 


Foto: Reuters


V prvem letošnjem Flisarjevem finalu so poleg Slovenca vozila še Francoza Bastien Midol in Jean Frederic Chapuis. Midol je bil edini, ki je bil danes hitrejši in spretnejši od 31-letnega Mariborčana, Chapius pa je osvojil bron.