»Neverjetno! Prvič sem na letalnici in sem se kar dobro znašel ter na koncu celo zmagal. Neverjetno. V finalu mi je res uspel neverjeten polet,« je o prvih občutkih po zmagi za TV Slovenija povedal Zajc in odkrito dodal, da po prvi seriji, ko je bil na šestem mestu, sam ni verjel, da bi se lahko vmešal v boj za vrh. »Res nisem verjel, da bi lahko zmagal, saj sta imela vodilna Kamil Stoch in Piotr Žyla ogromno prednost. To so moje druge stopničke, upam, da bom na takšen način tudi nadaljeval. Gre za enega najlepših trenutkov moje kariere,« je še dejal Zajc. Prvič je slovenski najstnik na stopničke stopil komaj pred nekaj dnevi v Sapporu, kjer je osvojil srebro, zato je tokratno prvo mesto resnično sladka zmaga.  


Foto: Leon Vidic


Ob Zajcu sta na zmagovalnem odru stala še Poljak Dawid Kubacki na drugem in domačin Markus Eisenbichler na tretjem mestu. Vodilni v svetovnem pokalu Japonec Ryoyu Kobayashi, ki je decembra na veliki napravi v Oberstdorfu zapečatil poker zmag na novoletni turneji, je bil na letalnici šele 14. Po prvi seriji je bil sicer premočno v vodstvu branilec skupne zmage, Poljak Kamil Stoch, ki pa je v finalu naredil napako in zmogel le 197 m, kar je zanj pomenilo končno peto mesto.

Po polovici tekme so bili drugi slovenski skakalci uvrščeni med 26. in 28. mestom, v finalu pa so vsi napredovali. Anže Semenič na 19., Domen Prevc na 20. in Anže Lanišek na 24. mesto. Brez finala je danes na 35. mestu končal Žiga Jelar, že v kvalifikacijah pa sta obstala Tilen Bartol in Jurij Tepeš. Na letalnici Heinija Klopferja bosta ta konec tedna še dve tekmi; tako v soboto kot nedeljo bo prva serija ob 16. uri.