Težava je v psihi. Znanstveniki so našli razlog za psihično neravnovesje, razlog za vse našteto je dogajanje v stikih živčnih celic – sinapsah.

Na vaše razpoloženje močno vplivata dva ključna živčna prenašalca v možganih, serotonin (hormon sreče) in GABA (gama aminobutirna kislina). Ko so njune ravni v sinaptični reži nizke, prevlada vrtinec čustev in misli, ob tem pa se počutite, kot da bi vaše razpoloženje in vedenje upravljal kdo drug oziroma sami sebe ne prepoznate.


V pomoč vam je lahko spodbujanje zdrave ravni serotonina in GABA. Njuna prava koncentracija v sinaptični reži pripomore k umirjenosti, psihičnemu in čustvenemu ravnovesju. Ključnega pomena je, da zdravo raven ohranite tudi v stresni situaciji.

Kapsule Ars Lyra® vsebujejo znanstveno najbolj raziskan izvleček žafrana Affron®, celoten kompleks vitaminov B, aktivno folno kislino, cink in vitamin D3.

Kako prepoznati, ali vam Ars Lyra® ustreza?

Morda vam bo v pomoč opis 5 tipičnih znakov.

1. Tesnoba in napetost

Včasih se zgodi, da zaradi kakega neljubega dogodka ali stanja nastane občutek teže in tiščanja v predelu prsnega koša.

Tesnobi se pogosto pridruži še napetost, ki preprečuje sproščenost, tudi ko niste v stresu.

2. Negativne misli

Negativne misli so lahko občutene kot ponavljanje težkih in neprijetnih misli, ki se jih ne morete znebiti.

3. Strah in potrtost

Strah lahko vpliva na vaše vsakodnevno življenje, saj vas hromi in ovira pri želenih aktivnostih. Neprijetni občutki, žalost in potrtost nas pogosto ovirajo pri izvajanju aktivnosti, ki nas sicer veselijo. Zato se lahko počutite nemočne.

4. Nemir

Slabša zmožnost koncentracije, razdražljivost in nenehni dvomi vam dajejo občutek, da je vsega preprosto preveč. Temu se rade pridružijo nenehne skrbi in občutek, da slabo opravljate svoje naloge oziroma da jih niste sposobni opraviti.

5. Zjutraj se ne zbudite spočiti

Po napornem dnevu, ko si želite mirnega spanca, je že zaspati problem, imate nočne more in niste deležni potrebnega počitka. Zaradi nemirnega spanca ste čez dan utrujeni, nemotivirani in nimate občutka moči, dan pa mine neizkoriščen.

Ko trpi psiha, trpi tudi fizis!

Opisanim simptomom pogosto sledijo tudi telesna opozorila. Največkrat gre za simptome neznanega in nepojasnjenega izvora.

Kako si pomagati

Naravna pomoč je Ars Lyra®. Poskrbi za psihično harmonijo in spočite dni. Ars Lyro® lahko naročite tukaj.


Affron®, izvleček iz žafrana 

Affron® je ključna sestavina kapsul Ars Lyra® in je edini izvleček žafrana, ki je registriran na podlagi znanstvenih dokazov. Žafran, iz katerega se pod strogo nadzorovanimi pogoji pridobiva Affron®, je iz Španije.

Ars Lyra® vam pomaga:

  • Obvladovati skrbi
  • Nadzorovati tesnobo
  • Začeti dan vedri in spočiti

Zadostuje 1 kapsula na dan. Študije za Affron® so bile izvedene tudi na mladostnikih. Zato je Ars Lyra® primerna od 12. leta naprej. Ne zmanjšuje umskih zmogljivosti in se lahko jemlje dlje časa.

Lahko se jo uživa z vsemi zdravili, tudi s tistimi, ki delujejo na psiho. Ne vsebuje glutena, laktoze, mlečnih beljakovin, sladkorja in sladil. Primerna je za diabetike in za vegetarijance. Narejena je brez topil, kemikalij ali aditivov.

Ars Lyro® lahko naročite na Ars Pharmae spletni strani - tukaj. Poštnina je brezplačna.

Na voljo pa je tudi v lekarnah in specializiranih prodajalnah.

Žafran prispeva k čustvenemu ravnovesju in ohranjanju pozitivnega razpoloženja. Vitamini B1, B6, B12 in biotin prispevajo k delovanju živčnega sistema in normalnemu psihološkemu delovanju. Vitamin B5 prispeva k umskim zmogljivostim. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.


Naročnik oglasnega sporočila je Ars Pharmae