Čokoladno

Tartufi iz temne čokolade

Si predstavljate praznike brez čokolade? Nezaslišano! Naj bo veseli december tudi čokoladni, brez pardona.

Sestavine

  • 300 g čokolade Lindt Excellence 70 % kakava®
  • 1 žlica mleka
  • 100 g masla
  • 2 rumenjaka
  • 50 ml crème fraîche
  • 125 g sladkorja
  • 1 žlica konjaka (ali alkoholne pijače po izbiri)
  • 250 g grenkega kakava

Priprava

  1. 1Kotliček ali majhno kozico damo v vodno kopel in vanjo nalomimo čokolado.
  2. 2Prilijemo mleko in mešamo, dokler se čokolada ne stopi in ne postane gladka.
  3. 3Postopoma vmešamo še maslo, narezano na koščke.
  4. 4Drugega za drugim dodamo rumenjaka, nato crème fraîche in sladkor.
  5. 5Zmes lahko po želji še odišavimo z rumom, konjakom ali kakšnim drugim alkoholom.
  6. 6Zmes stepamo 5 minut.
  7. 7Maso razgrnemo približno 2 cm na debelo po nizkem velikem pekaču, prekritem s papirjem za peko, nato jo damo za 2 uri v hladilnik.
  8. 8Po velikem krožniku enakomerno posujemo kakav.
  9. 9Maso razrežemo na majhne kvadrate.
  10. 10Dlani potisnemo v kakav, vzamemo kvadratek mase, hitro ga oblikujemo v kroglico in ga takoj položimo v kakav.
  11. 11Delati moramo naglo, da se nam tartufi ne zmehčajo.
  12. 12Ko smo oblikovali vse tartufe, jih vzamemo iz kakava.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE