Prva podelitev filmskih in televizijskih nagrad v novem desetletju je postregla z obilico glamurja in smeha (šale na odru je stresal britanski komik brez dlake na jeziku Ricky Gervais), manjkalo pa ni niti nekaj neprijetnih trenutkov, tako med podelitvijo nagrad zlati globus kot na rdeči preprogi. Hollywoodske zvezdnice in zvezdniki so si za slavnostni večer sicer odeli v najbolj pražnjo toaleto, a nekaterim je med prireditvijo postalo tako vroče, da so pokazali veliko več gole kože, kot veli bonton. 

Eden takšnih je bil igralec, znan po svojih junaških vlogah, Jason Momoa, ki je na podelitev sicer prispel oblečen v žametni suknjič Toma Forda, v dvorani pa ga je slekel in razkril, da pod njim ne nosi srajce, ampak le tesno oprijet top. Fotografije njegovih razgaljenih mišic v morju črni smokingov so čez noč dobesedno zrušile internet. 

Še ena gospodična, ki se je na zlate globuse prikazala skoraj gola je bila Gwyneth Paltrow. 47-letnica, ki s svojimi modnimi izbirami zvesto razkazuje, kako dobro skrbi za svoje telo, je tokrat oprijeta oblačila zamenjala za plapolajočo Fendijevo kreacijo, ki pa je s prosojno čipko od glave do peta razkrila vsak košček igralkine kože, tudi ujemajoče se prosojno perilo pod obleko. Mnenja gledalcev in modnih poznavalcev ob tej modni potezi so bila deljena, resda je bila postava Gwyneth videti fenomenalno, a rjava barva in pregrešno draga ogrlica pod obleko mnogih nista navdušili. 

Veliko kože je pokazala tudi Kerry Washington, ki je oblekla le krilo z visokim nožnim izrezom in suknjič, oboje s podpisom Altuzarra. Da je vse stalo na svojem mestu, je poskrbel obojestranski lepilni trak, golo kožo do popka pa je še poudarila s kristali okrašena vrv, ki je potekala vzdolž njenega prsnega koša. 

Globoki izrezi so bili priljubljena izbira večera, saj so se zanje odločile še številne druge zvezdnice. Salma Hayek je v Guccijevi oprijeti obleki pokazala, da si tudi pri 53. lahko privoščiš dekolte, Zoey Deutch ga je nadgradila z voluminoznimi rokavi in živo barvo v rumeni Fendijevi kreaciji, nagrajenka večera Phoebe Waller-Bridge (dobila je zlati globus za vlogo v seriji Fleabag) pa je globok izrez sofisticirano nosila v elegantnem kostimu Ralph & Russo. 

Občudovanje in vihanje nosov je požela tudi oskarjevka Cate Blanchett, ki na rdečo preprogo vedno prispe brezhibna. Njeno tokratno modno izbiro so poimenovali kar obleka harmonika, pastelno rumeni pliseji pa res niso za vsakega. 

Tudi Jennifer Lopez, ki je znana kot ena vedno najbolje oblečenih zvezdnic na rdečih preprogah, je tokrat udarila mimo. Njeni oboževalci so sicer zagovarjali kreacijo z ogromno pentljo na prsnem košu, a modni poznavalci so obleko iz kolekcije Valentino Haute Couture označili za zapozneli božični okrasek. 

Potem pa je tu še rdeča izbira. Le malo zvezdnic si drzne na rdečo preprogo obleči enako živahen odtenek, saj se prehitro zgodi, da se zliješ z okolico in končaš na modnem odpadu. A Scarlett Johansson (v kreaciji Vere Wang) in Nicole Kidman (v kreaciji Atelier Versace) vesta, kako nositi rdečo na rdečo, njuni modni izbiri pa tako nista ostali neopaženi. 

Nikjer ne piše, da moraš za rdečo preprogo toaleto uskladiti s svojim partnerjem, a zavoljo fotografij to zagotovo ne škodi. Igralcema in zakoncema Sachi Baronu Cohenu in Isli Fisher je to uspelo, na nek način. Vsak izmed njiju je od glave do peta oblekel le eno barvo.