Kadar perilo dlje časa peremo pri nizkih temperaturah, misleč, da varčujemo energijo in smo bolj prijazni do okolja, ali ga v boben stlačimo preveč, v predalček pa stresemo preveč praška, namreč v stroju ustvarjamo razmere za razmnoževanje nadležnih mikroorganizmov, kot so bakterije, glivice in plesni. Oprano perilo ima zato neprijeten vonj, ko ga nosimo, pa lahko povzroči težave s kožo.


Preprečite nevšečnosti

Priporočljivo je, da zato vsaj občasno (enkrat ali nekajkrat na mesec) peremo tudi na najvišji temperaturi, 95 °C, in tako uničimo razširjajoče se mikroorganizme. Zaženemo lahko tudi prazen stroj. Za razkužitev in nevtralizacijo vonja uporabimo alkoholni kis ali sodo bikarbono. Vratca stroja in predalček za prašek po pranju pustimo odprte, da se posušijo in prezračijo. Boben, gumijasto tesnilo in vratca dodatno osušimo tako, da jih obrišemo s suho cunjo.


Izberite pravi mehčalec

Dodano vrednost v boju proti neprijetnemu vonju sveže opranega perila pa prispeva izbira pravega mehčalca. Takšnega, ki poskrbi za dolgotrajne mamljive vonjave, ki na vlakninah ostanejo tudi po sušenju. Kolekciji Silan Classic Fresh Moments in Silan Aromatherapy Perfume Moments ponujata devet naravnih in cvetnih dišav, ki se ob dotiku opranih in posušenih oblačil sprostijo v ozračje v obliki mikrokapsul. Oblačila so gladka in mehka, občutek sveže opranega perila pa zadržijo do 100 dni. Vse, kar morate storiti, je, da ob pranju v stroj dodate 25 ml mehčalca, ki vam najbolj diši. Kateremu se boste pustili premamiti?