Ne glede na vaš poklic, leta, različne priložnosti ali del dneva je vid eden od najpomembnejših čutov. Videti dobro pomeni živeti dobro. Več kot 80 % zunanjih informacij sprejemamo s pomočjo vida.

Oko vsakega posameznika je drugačno, tako kot prstni odtis ali življenjski slog. Zato obstajajo številne različne rešitve za zagotavljanje dobrega vida v vseh situacijah in ob različnih priložnostih, ne glede na to, ali so stekla z dioptrijo ali brez.

Očala ne popravljajo le dioptrije, temveč ščitijo oči pred škodljivo svetlobo ter zagotavljajo bolj udoben in jasen vid ob različnih priložnostih in vremenskih razmerah. Podjetje Essilor kot vodilni proizvajalec stekel že od leta 1984 izdeluje najkakovostnejše rešitve. Najsodobnejše tehnologije, metode in inovacije so v središču Essilorjeve strategije, ki prinaša najbolj izpopolnjene rešitve za dober vid.

Vsako steklo iz Essilorja združuje več tehnologij, ki se prilagajajo vsakemu posamezniku glede na njegove potrebe. Obstajajo različne vrste in obdelave stekel za različna stanja in različne okoliščine uporabe.


Svetloba pod nadzorom s Transitions – fotoobčutljivimi stekli

Stekla Transitions so namenjena za uporabo v prostoru in na prostem ter omogočajo hitrejše prilagajanje različnim svetlobnim razmeram. Samodejno se prilagodijo s hitrim prehodom s temnega na svetlo – za hitrejše prilagajanje oči ponoči in podnevi. Fotoobčutljiva stekla Transitions so lahko z dioptrijo ali brez, zato jih lahko uporabite tako za korekcijo vida kot tudi za preprečevanje in zaščito pred UV-žarki in škodljivo modro svetlobo iz digitalnih naprav, ki so del sodobnega vsakdana. Oblikovane so tako, da »popolnoma nadzorujejo svetlobo«. Ena očala za vse svetlobne razmere so na voljo v 7 modnih barvah.


Progresivna stekla Varilux za jasen pogled na vseh razdaljah – ena za vse

Progresivna stekla Varilux so najboljša rešitev za vse, ki si želijo dobro videti na vseh razdaljah in ob vseh priložnostih. Poleg optimalnega vizualnega udobja širijo vidno polje ter zagotavljajo ostrejšo sliko in visok kontrast na vseh razdaljah. Zagotavljajo najbolj naraven položaj telesa ne glede na vrsto dela in dejavnosti ter so namenjena sodobni generaciji presbiopov, ki vsakodnevno uporabljajo mobilne naprave in veliko časa preživijo na spletu. Uporabnik hitro zazna vse prednosti enih očal za vse razdalje in dodatno razširjeno vidno polje na razdalji na dosegu roke.


Sodobno digitalno okolje zahteva prilagoditev zmožnosti vida – spoznajte Eyezen

Digitalno okolje je postalo del vsakdanjika in naše oči se morajo intenzivneje osredotočiti na razdalje med napravami in znake različnih velikosti na zaslonu! Hkrati so izpostavljene bleščanju z zaslona in škodljivi modro-vijolični svetlobi. Z nošenjem očal Eyezen iz Essilorja vaše oči kljub vsakodnevnemu »preklapljanju« med več digitalnimi napravami niso utrujene. Stekla so zasnovana z najnovejšo tehnologijo za zmanjšanje obremenitve oči, lažje branje majhnih znakov, zagotavljanje naravnega položaja telesa pri uporabi pametnih telefonov ali tablic ter zmanjšujejo odseve, izboljšajo kontraste in preprečujejo prezgodnje staranje oči.

Očala Essilor izbirajo milijoni uporabnikov po vsem svetu pa tudi številne znane osebe, ki vedo, da lahko z boljšim vidom dosežejo svoj polni potencial.

Ali pogosto čutite napetost v očeh in imate težave pri branju besedila na mobilnem telefonu? Ne čakajte niti minute ter takoj testirajte in popravite svoj vid, zaščitite oči ter si zagotovite jasen in udoben vid ob vseh priložnostih in na vseh razdaljah. Strokovnjak vam bo pomagal izbrati pravo rešitev za vid, prilagojeno potrebam vsakega posameznika.

S polnim zaupanjem povprašajte svojega optika za nasvet in več informacij o steklih Essilor.


Essilor #1 med očalnimi stekli na svetu. www.essilor.si