Njeno dekle je samosvoja in z oblačili pobegne v svet, ki si ga oblikuje sama, ne da bi se pustila kakor koli omejevati. Kolekcija vsebuje veliko beline in ročnih tehnologij. Belina je prispodoba belega lista papirja, ki vsak dan znova čaka, da se nanj zapiše nova, drugačna zgodba. V kolekciji sami pa jo pripovedujejo ročne tehnike, kot so vezenje, tkanje in ročno šivanje biserčkov (»beading«). Za podobo zasanjanega dekleta v belem se tako skriva odločna ženska, ki ima jasen pogled v prihodnost, močna stališča, vendar pa je kljub vsemu pripravljena in odprto sprejema druga mnenja, razmišljanja in se pusti, da jo vsa ta različnost in drugačnost ljudi ter vsakdana navdihujeta, učita in izpopolnjujeta.Kakšni so vaši občutki ob osvojeni nagradi za oblikovanje obleke in čipke?

Zame ima posebno vrednost. Z njo nisem bila nagrajena le jaz, temveč tudi klekljarica Marija, ki je pravzaprav poskrbela, da je moja risba čipke zaživela, kot sem si jo zamislila in smo jo lahko na koncu tudi videli. Zato menim, da je nagrada ne le zame, marveč tudi za gospo Marijo lepa pohvala in priznanje za mnogo vloženega časa, znanja in spretnosti.

Smernice in pričakovanja družbe se ves čas malce spreminjajo. Najbolj pomembno se mi zdi, da sledimo sebi, saj se le tako lahko predstavimo v najboljši luči. 

Zakaj čipka? Kaj vam pravzaprav pomeni?

S čipko sem se podrobneje ukvarjala že v prvem letniku. Takrat smo prav tako sodelovali s klekljaricami iz Idrije, le da smo oblikovali čipke v prostoru, jaz za otroške stolčke. Zdi se mi, da ima čipka, še posebno idrijska, v našem prostoru večjo in pomembnejšo vlogo, kot se je morda zavedamo, gre za del slovenske kulture. To sem podrobneje spoznala v celotnem procesu od risanja pa vse do končne, realizirane čipke, ko sem izvedela tudi ozadje in zgodovino. Bliže sem spoznala ta del slovenske kulture, kar se mi zdi zelo pozitivna izkušnja tako z oblikovalskega kot osebnostnega vidika.Ali so smernice ter pričakovanja res tisto, kar nas oblikuje v nekakšna družbeno pravilna bitja?

Mislim, da ne. Smernice in pričakovanja družbe se ves čas malce spreminjajo. Menim, da si vsak posameznik med njimi izbere svoje oz. oblikuje tiste, ki jim je bolj naklonjen. Prav tako se mi zdi, da je pojem biti družbeno pravilno bitje težko določiti, saj si definicijo »pravilnega« kljub nekaterim dejstvom, kaj je pravilno, vsakdo še vedno interpretira nekoliko drugače. Je pa res, da družba danes zagotovo igra vlogo pri oblikovanju vsakega izmed nas, kar pa bi konec koncev lahko rekli, da drži že celotno zgodovino. Najbolj pomembno se mi zdi, da sledimo sebi, saj se le tako lahko predstavimo v najboljši luči.

Vezenine sem od nekdaj občudovala na babičinih prtih in prtičkih. Ona je bila moja prva učiteljica, ki me je seznanila z vezenjem. 

Kateri modni slog vam je sicer najbliže?

Težko bi rekla, da mi je kateri še posebno blizu. Dostikrat me navdihne retro, morda si ravno zato včasih kaj »sposodim« iz dedkove omare. Morda se sliši malce klišejsko, vendar pa se v svojih oblačilih na koncu dneva rada dobro počutim.

Čemu pa se trenutno najbolj posvečate?

Predvsem obveznostim na faksu. (smeh)Kdo vas je naučil ročnih spretnosti, kot sta vezenje in šivanje biserčkov?

Vezenine sem od nekdaj občudovala na babičinih prtih in prtičkih. Ona je bila moja prva učiteljica, ki me je seznanila z vezenjem. Biserčki so nekaj, kar me je spremljalo velik del otroštva. Šivanja pa sem se naučila kar sama.

Kolekcija je odslikava miselnega stanja dekleta, ki je razmišljajoče in vidi, da nas »pričakovanja« družbe včasih bolj omejujejo kot osvobajajo. 

S katerimi materiali najraje delate?

Rada delam z volno, kakršno koli, res je zelo hvaležen material, in umetnim krznom. Sicer pa mi je vsakič znova izziv, ko si pustim, da me materiali presenetijo po svoje.

Kaj izraža vaša aktualna kolekcija, s katero ste se premierno predstavili tudi na zadnjem tednu mode?

Kolekcija je odslikava miselnega stanja dekleta, ki je razmišljajoče in vidi, da nas »pričakovanja« družbe včasih bolj omejujejo kot osvobajajo. Sama se ne pusti, da bi jo okolica in mnenja drugih zavedli, zato pobegne v svet, ki si ga oblikuje po svoje, je njen, iskren, kot je sama, v njem pa se počuti srečno in varno.Kaj bo v prihodnje zapolnilo belino listov?

Zgodba z ročnimi tehnikami me je trenutno zelo navdihnila, zaradi česar mislim, da mi bo domišljija v sodelovanju s tradicijo gotovo omogočila zapolniti še kakšen bel list.

Kam boste pobegnili to poletje?

Če sem iskrena, o tem še nisem natančno razmišljala. Zagotovo bom odšla kam, kjer se bom lahko za nekaj časa skrila pred obveznostmi, če pa že govorimo o pobegu, naj torej ostane skrivnost.

Cele kopalke ali bikinke?

V čemer se tisti trenutek najbolje počutiš, zato se pustim presenetiti.