Swimsor je brezčasna in trajnostna znamka kopalk, rojena iz ljubezni do okolja in strasti do družbenih sprememb. Kopalke so narejene iz recikliranih materialov, pretežno odvrženih ribiških mrež, s čimer pomembno prispevajo k varovanju okolja. Da bi zagotovili visoke standarde kakovosti in podprli lokalno gospodarstvo, so oblikovane in etično proizvedene v Sloveniji. 

Kakovostni in trajnostni materiali

»Izbira pravega materiala je bila že od začetka naša prioriteta, saj želimo, da so naše kopalke trajnostne, a hkrati kakovostne in udobne. Želimo, da jih naše stranke uporabljajo na dolgi rok. Po dolgotrajnih raziskavah smo končno našli material, v katerega smo se naravnost zaljubili, in prepričani smo, da smo izbrali najboljšo in najbolj trajnostno rešitev,« poudarja oblikovalka in lastnica blagovne znamke Swimsor Barbara Sorčič

Kopalke Swimsor so ročno izdelane iz materiala econyl, ki omogoča neomejeno število recikliranj, kar ne podpira le zdravja oceanov, ampak da novo življenje temu, kar bi sicer šlo na smetišče. Ustvarjen je iz sintetičnih odpadkov, kot so industrijska plastika, odpadna tkanina in ribiške mreže iz oceanov, recikliran in obnovljen v novo najlonsko prejo, ki je popolnoma enake kakovosti kot deviški najlon, a v nasprotju z njim ima veliko manjši vpliv na okolje. Njegova uporaba zmanjšuje emisije ogljika in uporabo surove nafte ter odpadkom, ki onesnažujejo morje, da novo vrednost. 

Reciklirane, a bolj odporne  

Material kopalk Swimsor ni prosojen, je dvakrat bolj odporen proti kloru, kremam in oljem za sončenje kot katera koli druga tkanina za kopalke, poleg tega ima UV-zaščito 50+. Okoljska zavednost je opazna tudi v embalaži. »Kopalke prejmete v embalaži iz kompostiranih obnovljivih rastlinskih materialov, kot je koruza, ki se razgradi v 90 dneh v komercialnem kompostu in v 180 dneh v domačem kompostu,« pojasni sogovornica. 

Ekskluzivni odtisi in barve

Kopalke Swimsor so zelo udobne in stilsko brezčasne. Vsi modeli in potiski so razviti v podjetju in so ekskluzivni. Izbrani odtisi in barve pripovedujejo pomembne zgodbe oceana, ki tudi z estetiko izražajo Swimsorjeve vrednote. Prva kolekcija, denimo, predstavlja tri različne stile zgornjih in štiri različne stile spodnjih delov kopalk. Vsi so na voljo v treh barvah, kar omogoča veliko možnosti za kombiniranje in sestavo videza po vaših željah. 

Spodbuda vsem ženskam

Swimsor je glasnik in podpornik sprememb – zavzema se za poštena plačila, zgledne odnose in dobre delovne razmere. Kopalke so proizvedene v majhnem podjetju v Sloveniji, ki zagotavlja, da so te etične vrednote uveljavljene kot temelj blagovne znamke. Obenem Swimsor s strastjo ustvarja tudi varno in podporno skupnost, v kateri se ženske lahko povežejo in delijo pomembne zgodbe in izzive, s katerimi se srečujemo v današnjem svetu. »Naš namen je spodbuditi ženske in jim ponuditi platformo, na kateri se bomo predstavile brez sramu in brez opravičil in razpravljale o ključnih temah, zaradi katerih smo edinstveno človeške,« zaokroži svojo vizijo Barbara Sorčič.