V zadnjih tednih močno primanjkuje razkužilnih sredstev, dosledno umivanje rok pa je nujna samozaščita in higiena vsekakor naša glavna prednostna naloga. Tudi podjetje Mäurer & Wirtz je bilo na to temo v zadnjem času večkrat nagovorjeno - in to z dobrim razlogom - njihova kolonjska voda 4711 Echt Kölnisch Wasser namreč ne prepriča le s svojim vonjem, temveč tudi s sestavinami, ki imajo razkužilne lastnosti in še in še. 

Pomirjujoča svežina 

Skrbno usklajene kakovostne sestavine in eterična olja nimajo samo zanimivega vonja - prvotno je kolonjska voda dejansko imela tudi zdravilno korist. »Sestava vključuje med drugim rožmarin, ki deluje antibakterijsko in pomirja,  ter sivko, ki pomaga pri stresu. Velika vsebnost alkohola - ki seveda razkužuje - poskrbi tudi za čistilni učinek,« pojasnjuje Steffen Seifarth, generalni direktor podjetja Mäurer & Wirtz.  

Osvežilni robčki 4711 vsebujejo 79 odstotkov alkohola, kolonjska voda pa kar 86 odstotkov alkohola - tako da imajo posebno osvežujoč in pomirjujoč učinek na naše telo ter hkrati delujejo dezinfekcijsko. 

Veličastna zgodovina 4711 

Echt Kölnisch Wasser že več kot 225 let slovi po svojih blagodejnih učinkih na telo, um in dušo ter po svoji osvežujoči sestavi originalne kolonjske vode. Goethe, Napoleon in Katarina Velika so prisegali na 4711 - in še danes ta tradicionalna dišava, katere natančna sestava je ostala dobro ohranjena skrivnost, prepriča nešteto oboževalcev kolonjskih vod. 

Hišo dišav je ustanovil Wilhelm Muelhens, ki je tovarno mil odprl leta 1792 v Kölnu na ulici Glockengasse pod številko 4711. Od tam je njegova kolonjska voda 4711 Echt Kölnisch Wasser v ikonični steklenici Molanus šestkotne oblike, kot spominek najprej potovala v sosednjo Francijo - in nato še po drugih državah. V naslednjih desetletjih in stoletjih je znamka 4711 pisala zgodovino parfumov. Echt Kölnisch Wasser je danes zastopana v več kot 65 državah po vsem svetu. Tudi znamenita tradicionalna hiša 4711 iz 18. stoletja stoji še danes - in opominja, da je dišava pomemben del zgodovine.