Prva oseba, ki deklice ozavešča in usmerja glede intimne nege, je v večini primerov mama. Prej ali slej pa vsaka ženska spozna, kaj najbolj ustreza njenemu telesu in najde svojo rutino. Zrele dame imajo tako že izoblikovane navade glede nege telesa in intimnih predelov. Tokrat bo o intimni negi spregovorila vrhunska slovenska glasbenica Tinkara Kovač, ginekologinja Andreja Štolfa, dr. med., pa bo podala strokovne nasvete o negi intimnih predelov na prehodu v 40. leta.


»Zelo sem hvaležna svoji mami, ki me je že kot mlado deklico peljala h ginekologu, kar svetujem tudi vsem mamam. Pomembno je, da se mame s svojimi hčerami dovolj zgodaj začnemo pogovarjati o intimni negi, menstruaciji, njenem pomenu in o tem, kako vse te telesne spremembe vplivajo na naše počutje,« je o svojem prvem stiku z intimno nego povedala Tinkara, ki želi pozitiven in sproščen pogled na intimno nego prenesti tudi na svoji hčerki. »Mlada dekleta so pred nekim novim pomembnim življenjskim obdobjem in ta prehod mora potekati nežno in s spoštovanjem do ženske narave,« je še dodala.

Ker se žensko telo nenehno spreminja, se moramo ženske naučiti prilagajati svojo nego različnim življenjskim obdobjem. Andrejo Štolfa smo povprašali, kakšen odnos imajo Slovenke do intimne nege in kako se z njo soočajo v zrelejših letih: »Ženske se zavedajo pomena intimne nege. Tiste, ki  se jim pri tem pojavijo težave z bolno ali vneto kožo, poiščejo tudi strokovne informacije, bodisi pri zdravniku, v lekarni ali drogeriji. Zdravniki svetujemo rabo kakovostnih izdelkov v pH vrednosti kože in po potrebi nego z negovalnimi izdelki, ki ohranjajo normalno mikrofloro kože in sluznic.«

Tinkara izbiri izdelkov za intimno nego namenja posebno pozornost ter prisega na kakovost in nežne sestavine: »Vedno sem stremela k naravnemu načinu življenja in uporabi neagresivnih izdelkov, tako da sem vedno imela podoben odnos do tega. Je pa res, da sem prav med nosečnostjo začela biti bolj pozorna na izdelke, ki jih uporabljam. Zelo smo namreč pozorni na to, kaj vnašamo v svoje telo, ko pa so v igri mila in kreme, včasih malo pozabimo, kaj nanašamo na svojo kožo.«

Na kaj morajo biti ženske na prehodu v 40. leta še posebej pozorne

»V obdobju po 40. letu se lahko začnejo spet pojavljati močnejše in daljše menstruacije, kar zahteva rabo higienskih predlog dalj časa v mesecu. To lahko pomeni večjo potrebo po negi kože, da se ne vname. Svetujemo redno umivanje z intimnimi mili v vrednosti pH kože, ki z nje odstranijo nečistoče in neprijeten vonj, ki bi se sicer lahko razvil,« odgovarja Andreja Štolfa.

Za zrele dame je še posebej primerno intimno milo Chilly Antibacterial, ki s svojo formulo z naravnimi izvlečki timijana in žajblja ščiti intimne predele pred vdorom bakterij in pomaga vzpostavljati naravno ravnovesje sluznice.

Pojem pod tušem z izdelki za intimno nego Chilly

Chilly, kot vodilna znamka izdelkov za intimno nego, v sodelovanju z Združenjem ginekologov in porodničarjev Slovenije ozavešča Slovenke o pomenu pravilne intimne nege v različnih življenjskih obdobjih. #PojemPodTušem spodbuja ženske, da na družbenih omrežjih delijo glasbo oz. pesmi, ki si jih najraje zapojejo pod tušem, in tako spodbudijo sovrstnice k razmisleku o pomenu intimne nege v vseh življenjskih obdobjih.  

V teh dneh sledite Tinkari na njenih družbenih omrežjih in sodelujte v glasbeno obarvani nagradni igri, za vse novosti o blagovni znamki Chilly pa spremljajte Facebook stran Chilly Slovenija.