In kako vedeti, da vam določene sestavine ne delajo več škode kakor koristi? In kaj storiti, če ste za kremo odšteli malo premoženje, izdelek pa očitno ne ustreza vaši koži? Preprosto, treba ga je zavreči in preprečiti nadaljnje draženje kože. Kateri so torej znaki, da določeno sredstvo preprosto ni primerno za nas? Preberite si spodnja opozorila.

Občutek zategovanja

Če imate občutek, da vam kožo vleče narazen, nemudoma zavrzite kremo in se posvetujete glede novega izdelka. Stari izdelek pokažite strokovnjaku, ki vam bo pomagal utemeljiti, katera sestavina vam ne ustreza.

Srbečica

Če vas po nanosu izdelka koža začne srbeti, lahko se pojavi tudi rdečica, se nemudoma umijte in prenehajte uporabljati izdelek. S strokovnjakom se posvetujte pri nakupu novega izdelka.

Občutek toplote

Če se vam po nanosu kreme zazdi, da je vaš obraz toplejši, nemudoma sperite izdelek s kože in se prav tako posvetujte s strokovnjakom.

Mozoljčki

Mozoljčki ali rdeči izpuščaji so zanesljivo znak neugodnega odziva kože za neustrezen izdelek, lahko se je razvilo tudi že vnetje, ki je pogosto posledica prevelike količine konzervansov v izdelku, lahko se pokaže tudi alergija na katero od sestavin. Izdelek takoj opustite in poiščite primernega!

In še nasvet: pred nakupom obvezno zahtevajte vzorec, s katerim boste preverili, ali vam izbrana krema sploh ustreza, in se tako izognite vsaj nepotrebnim stroškom nakupa, če bi se izkazalo, da je izdelek za vas neustrezen. Večina reakcij se namreč pojavi neposredno po nanosu.