Pirellijev koledar, ki ga tradicionalno natisnejo v le nekaj tisoč izvodih in podarijo zgolj svojim najbolj ekskluzivnim strankam ter znanim osebnostim, bo v letu 2019 pripovedoval zgodbo štirih žensk, ki se na tak ali drugačen način prebijajo in soočajo z uspehom in slavo, plesalke, slikarke, fotografinje in bogatašinje. Prvo je upodobila primabalerina ameriškega baleta Misty Copeland, ki se ponoči preživlja kot erotična plesalk v slačiklubu. V vlogi slikarke se je znašla igralka Laetitia Casta, ki je v razmerju s partnerjem slovitim ukrajinskim plesalcem Sergeiem Poluninom, še ena igralka Julia Garner pa kot fotografinja  v svojem botaničnem vrtu fotografira manekenko Astrid Eiko. In nenazadnje manekenka Gigi Hadid, ki je stopila v čevlje melanholične bogatašinje, ki uteho išče pri prijatelju modnem oblikovalcu Alexandru Wangu. Pirelli je že v letošnji izdaji koledarja izbral pripovedno strategijo, za navdih jim je služila Alica v čudežni deželi. Zgodbe, ki jih bo pisal koledar za 2019 pa bodo prav tako kompleksne, to pa zato, ker je avtor Albert Watson želel, da gledalec v fotografijah vsakič najde vedno nove podrobnosti. »Če pogledamo osnovno idejo katerega koli koledarja, gre za to, da določeno fotografijo gledamo cel mesec. Ni tako kot knjiga, kjer obračaš strani, zato sem želel fotografije - seveda jih bomo uporabili več kot 12 - ki bodo bolj kompleksne in bodo imele širšo dimenzijo,« je dejal. Škotski fotograf se je projekta lotil drugače kot prejšnji ustvarjalci. »Želel sem zgodbo, ki izraža stvari, pomembne za leto 2019,« je še namignil umetnik, ki ga tako modna kot umetniška industrija hvali v vseh pogledih, saj njegov talent, da v objektiv ujame epske trenutke, odzvanja pristop starih fotografskih mojstrov, ko je štel vsak posnetek. 


Škotski fotograf Albert Watson je v objektiv ujel mnogo legendarnih oseb, med drugim umetnika Andyja Warhola, glasbenika Davida Bowieja in režiserja Alfreda Hitchcocka. (Foto: Albert Watson)


46. izdajo koledarja, ki si je od leta 1964, ko so ga kot oglas za italijansko znamko pnevmatik pripravili prvič in so ga krasile razgaljene lepotice, pridobil kultni status, bo Pirelli razkril decembra.