Hannah Mancini se je rodila v Ameriki, a njen dom je že dolgo Slovenija. Poznamo jo kot pevko, ki je Slovenijo pred leti predstavljala na izboru za Pesem Evrovizije, je pa tudi gurmanka, slaščičarka, ljubiteljica mode, lepote in oblikovanja. V zadnjem času ustvarja torte iz olivnega olja in pregrešne piškote s koščki čokolade, na družbenih omrežjih pa poleg sladkosnedih podvigov večkrat deli tudi kakšno podrobnost iz svojega doma, v katerega se je z družino preselila pred letom in pol. »Hiša je bila pred tem moderno prenovljena, zato sem imela proste roke, da sem se lahko lotila izbire pohištva in pomembnih detajlov,« nam zaupa. 

Le vaza ali podoben manjši kos lahko sproži verižno reakcijo, zaradi katere Hannah na novo uredi vso sobo.

Modra zofa za veselo druženje

»V hiši imam dva najljubša prostora. Eden je dnevna soba, res dolgo sem iskala pohištvo in dodatke zanjo. V njej zdaj kraljuje zofa iz sedemdesetih, ki smo jo na novo preoblekli v moder žamet, seveda pa ne manjkajo niti umetnine, ki so mi zelo ljube,« pove Hannah. V dnevni sobi preživi večino časa z družino, rada pa povabi tudi prijatelje in jih razvaja z gurmanskimi poslasticami izpod svojih prstov in prstov moža Grega Yurkovicha, ki ga Ljubljančani poznajo po burgerjih in neapeljskih picah iz mestnega središča. 

V središču dnevne sobe je zofa iz sedemdesetih, ki so ji vdihnili novo življenje.

Prostor samo zanjo

V ameriških filmih večkrat slišimo izraz moška votlina, ob katerem si predstavljamo sobo z biljardom, igricami in podobno opremo. No, Hannah pa si je v svojem domu uredila sobo, ki jo je poimenovala ženska votlina. To je eden od njenih dveh najljubših prostorov. »Ko potrebujem malo časa zase, se umaknem na podstrešje, kjer imam svojo žensko votlino. Tam izvajam vadbe, jogo, meditiram. Opremila sem jo s starinskim pohištvom, kristali, svečami in starimi knjigami,« pove pevka. 

Na podstrešju si je Hannah uredila žensko votlino. Tam vadi in meditira.

V ženski votlini na podstrešju ne smejo manjkati sveče in kristali.

Drobnarije in dobra energija

»Če bi nenehno prenavljala, bi bilo življenje zelo naporno, nadvse rada pa preuredim kako sobo. Že nova vaza je lahko dovolj velik povod, da spremenim videz celotne sobe. Kljub temu pa si želim, da prostori nekaj časa ostanejo enaki,« nam zaupa Hannah. Zelo rada ima drobnarije, ki popestrijo dom, a ne misli, da je to tisto, kar ustvari občutek domačnosti. »Poleg opreme je ključna energija, ki jo začutiš, ko vstopiš v sobo. To energijo pa lahko ustvari le ljubezen,« sklene. 

Rada ima drobnarije, ki jih skrbno izbira.