Zakaj je nakit blagovne znamke Manca – narejeno s srcem drugačen, poseben?

Moj nakit je drugačen, mislim, da predvsem zaradi barvitosti. In unikatnosti. Namreč, nisem tip človeka, ki bi se zadovoljil s kolekcijami enakih kosov in tudi sicer mi pogosto povedo, da se na mojem nakitu čuti, s kolikšno ljubeznijo je narejen. Kar pa je popolna resnica!

Veliko delam s tehniko »silkscreen«, s katero se na polimerno glino dela »potisk«. Zelo ponosna sem na to, da sodelujem tudi z dvema svetovno znanima umetnicama, ki oblikujeta te vzorčke. 

Kako se je vaša zgodba pravzaprav začela?

Nakit me je od nekdaj zanimal, saj sem vendar prava ženska. (smeh) Izdelovati pa sem ga začela pred tremi leti, ko me je bolezen (redka genska napaka hrustanca v kolenih, op. a.) priklenila na posteljo. Operacije so mi vzele svobodo mojega športa in tako sem kot oseba, ki ne zna biti pri miru, začela »čarati« z maso fimo. Moje čaranje je bilo sprva zares kot otroška gmota v peskovniku, ampak ustvarjanje me je tako zelo razbremenjevalo in navdihovalo, da sem se v izdelovanju nakita našla v popolnosti.In komu ste namenili svoj prvi pravi kos?

Mislim, da ga je dobila moja mami, saj je bilo njej lepo vse, kar sem naredila. Me ima pač rada in me po mojem ni hotela užaliti. (smeh)

Kaj vas najbolj navdihuje pri ustvarjanju?

Navdih iščem oziroma najdem vsepovsod. V naravi, ki vsak dan ponuja kaj novega v vsem svojem razkošju, v barvah pa tudi na oblačilih ... Res povsod! Mislim, da je samo nebo meja.

Pri materialih sem zelo radodarna, kar pomeni, da izbiram in kupujem samo najboljše za izdelavo, saj sta kakovost izdelka in zadovoljstvo stranke pri meni vselej na prvem mestu. 

Oblikujete tudi glede na modne sezone?

Seveda se trudim izdelke barvno prilagajati posameznim modnim sezonam in letnim časom, predvsem in tudi pa glede na želje strank.

Povejte, katere barve so najbolj vaše in od kod pridejo vzorčki ter napisi na posameznih kosih.

Pri ustvarjanju uporabljam polimerno glino, to je masa, ki se peče. K njej se čudovito podajo akrilne barve različnih odtenkov. Veliko delam s tehniko »silkscreen«, s katero se na polimerno glino dela »potisk«. Zelo ponosna sem na to, da sodelujem tudi z dvema svetovno znanima umetnicama, ki oblikujeta te vzorčke.Kaj pa materiali, s katerimi se najraje poigrate?

Pri materialih sem zelo radodarna, kar pomeni, da izbiram in kupujem samo najboljše za izdelavo, saj sta kakovost izdelka in zadovoljstvo stranke pri meni vselej na prvem mestu.

Pogosto mi kdo reče: »Zadnjič sem videl eno gospo in točno vedel, da nosi tvoj nakit … Enostavno ima tvoj podpis!« To, da prepoznajo moje delo in da so z nakitom zadovoljni, je zame vsekakor največja nagrada. 

Se sploh da preživeti s prodajo nakita pri nas ali nameravate prodreti na tuje?

Veliko me jih sprašuje, ali samo s tem lahko preživim. Vprašajte me čez kako leto, saj sem ravno z letošnjim začela samostojno pot. Prepričana sem, da mi bo uspelo, če bom pridno delala in karseda inovativno predstavljala svoje izdelke. Tudi s tujino že nekaj časa sodelujem, kar seveda olajša moje delo in je zelo lepa dodana vrednost. Lahko se malce pohvalim, da je moj nakit že prepotoval veliko sveta. Opažen je bil v Parizu, Avstraliji, na Češkem, Švedskem.Kje lahko kupimo vaše stvaritve?

Moj nakit se trenutno prodaja v New Yorku in seveda na spletu, na moji facebook strani Manca narejeno s srcem. Na ogled pa je tudi pri moji ljubi frizerki Barbki, v njeni galeriji unikatov.Zaupajte nam za konec: kaj je za vas največja nagrada?

Vsak dan, ko se zbudim, se zahvalim Gospodu tam gor, da imam lahko v življenju, kar imam, in to, da lahko opravljam svoj sanjski poklic. Kar je res darilo. Pogosto mi kdo reče: »Zadnjič sem videl eno gospo in točno vedel, da nosi tvoj nakit … Enostavno ima tvoj podpis!« To, da prepoznajo moje delo in da so z nakitom zadovoljni, je zame vsekakor največja nagrada.