Po izobrazbi je profesorica likovne umetnosti, že med študijem pa sta jo zelo zanimala oblikovanje in kiparstvo. Tako je zelo kmalu po koncu študija poleg pedagoškega dela začela razvijati svojo blagovno znamko unikatnih svetil Lučkabučka. Prihaja iz Domžal, kjer trenutno tudi živi in ustvarja. 

Zadnje čase največ ustvarja za naročnike, ki za svoje prostore iščejo nekaj posebnega, svetila z zgodbo, osebnostjo. Pomemben ji je osebni stik, to, da vidi prostor, da v svoje delo vključuje lokalne materiale, že obstoječe elemente. Svetila oblikuje iz naravnih materialov (les, keramika, kamen, pesek), pred kratkim pa je oblikovalski potencial in izziv odkrila v uporabi naplavljene morske plastike. Nastala je neserijska luč Moseanic iz plastike, nabrane med čistilnimi akcijami na obalah Jadranskega, Egejskega in Libijskega morja. 

Velik poudarek pa Lučka seveda daje tudi kakovosti svetlobe. »Svetloba res močno vpliva na naše počutje in zaznavanje prostora. Svetilo je lahko z vidika estetike čudovito, ampak če oblikovalec ne predvidi primerne umestitve svetlobnih virov, je lahko ta svetloba škodljiva za naše zdravje, povzroča glavobole, utrujenost,« poudarja oblikovalka. 

Novembra 2019 je Lučka na sejmu Ambient v Ljubljani prejela nagrado top ideja za koncept trajnostnega materiala Moseanic. Nekaj mesecev kasneje je bil projekt Moseanic izbran med finaliste na platformi Worth Partnership Project, kjer so se povezali oblikovalci iz vse Evrope. »S kolegico Agi Göb iz Madžarske sva ga v zadnjem letu nadgrajevali in razvijali, zaradi lastnosti omenjenega materiala sva se odločili za oblikovanje svetila Tide, ki uporabniku zagotavlja kakovostno svetlobo, z estetiko eko teraca pa v prostor vnaša igrivost, svežino ter unikatnost. Pri načrtovanju izdelka sva sledili smernicam krožnega gospodarstva ter načelom trajnostnega razvoja,« pojasnjuje Lučka. S projektom sta se aprila predstavili na sejmu Fuori Salone Digital, ki je del dogodka Milan Design Week, upata pa, da bo svetilo Moseanic Tide kmalu možno predstaviti javnosti tudi v fizični obliki. 

Ob Lučkinih lučkah pridejo na misel tudi verzi iz Pavčkove pesmi Drobtinice:

Tisoč in tisoč zvezd je nad nami,

tisoč in tisoč zvezd je med nami,

naj gre po svetu – rama ob rami –

svetloba z nami.