Princ Harry je pred dnevi spodbujal maratonce na londonskem maratonu, o svoji ženi in dojenčku pa ni želel govoriti. Meghan naj bi imela napovedani rok poroda že prejšnji teden, zato oboževalci vsak dan nestrpno pričakujejo novice. Princ ali princesa bo sedmi v vrsti za prevzem kraljevega trona.

Na spletnih stavnicah je največ glasov za dan poroda dobil četrtek (2. maj), takoj za njim pa se je uvrstila nedelja (5. maj). Veliko jih je tudi prepričanih, da bosta princ Harry in Meghan dobila hčer.

Vojvoda in vojvodinja Suseška javnosti nista izdala, kdaj je bil določen rok poroda, kot tudi ne, katerega spola je otrok (po kraljevi tradiciji naj tudi sama ne bi vedla omenjene informacije). Razkrila nista niti podatka, kje bo vojvodinja rodila – od tod ugibanja o porodu na domu oziroma v drugi porodnišnici kot Lindo Wing, v kateri sta rodili tako princesa Diana kot vojvodinja Camebriška Kate Middleton. Buckinghamska palača bo objavila novico, da se je porod začel. Po rojstvu pa bosta nemudoma znana spol in teža otroka. Par bo nekaj dni po porodu že stopil pred fotografe.

Kraljica Elizabeta II. je bila prva, ki je obiskala princa Harryja in Meghan Markle v njunem novem domu (Frogmore Cottage). 93-letnica se je na obisku pri bodočih starših mudila med velikonočnimi prazniki. Domnevno ju je hotela videti še pred rojstvom dojenčka.

"Kraljica jima je prva hotela izraziti dobrodošlico v njunem nove domu. Z njo so prišli tudi drugi člani kraljeve družine in si ogledali prenovljene prostore," je povedal vir za britanski tabloid The Sun.