Pogovarjava se ob letu osorej, ko ste v intervjuju dejali, da bo na državnozborskih volitvah zmagala nova stranka, in dodali, da bi SDS kljub morebitnemu uspehu težko sestavila vlado in ta naposled ne bo usmerjena desno. Tukaj ste zadeli v polno. Po drugi strani se vaša napoved, da bi se lahko na prvo mesto zavihtele v sodobnost in prihodnost zazrte stranke, kot je SDD dr. Bojana Dobovška, ni uresničila.

V predvidevanjih je zelo nehvaležno imenovati konkretne osebe, posebno če ni znan točen čas rojstva, poleg datuma še ura in minuta. Kdor je dobro prebral intervju v delu, kjer sem omenil gospoda Dobovška, je lahko med vrsticami razbral, da sem ga dal za primerjavo, kar še ni pomenilo, da bo kar njemu uspelo zmagati na volitvah, ampak eni od podobnih strank oziroma novejšemu obrazu. Seveda sem glede velikega preboja v državno politiko imel v mislih Marjana Šarca, vendar mu z navajanjem njegovih možnosti nisem hotel delati oglasa. Izkušnje kažejo, da medijsko premlevanje in javnomnenjske raziskave večkrat vplivajo na tiste volivce, ki še niso odločeni, da naposled dajo svoj glas tistemu, o katerem se v medijih največ piše in z njim žonglira. 

Seveda je mogoče, da se Šarec na položaju obdrži poln mandat, a ne toliko po svoji zaslugi kot zaradi strahu strank okoli njega.   

»Skupina okoli Marjana Šarca bi bila prav tako lahko dobrodošla na političnem prizorišču,« ste še dejali v intervjuju, objavljenem decembra 2017. Nekateri prekaljeni politologi so, takoj ko je kraljevsko žezlo poleti 2018 presenetljivo zares pripadlo Šarcu, dejali, da se bo ta kljub mladosti in relativni neizkušenosti na položaju obdržal vsa štiri leta mandata. Se strinjate?

No, vidite, da sem s tem stavkom vendarle namignil, da ima Šarec precejšnje možnosti priti v državni zbor in premešati štrene drugim, že precej uveljavljenim strankam. Seveda je mogoče, da se na položaju obdrži poln mandat, a ne toliko po svoji zaslugi kot zaradi strahu strank okoli njega, da bi oblast prevzel Janez Janša oziroma tisti, ki ne razmišljajo tako kot sedanja predsednik državnega zbora in minister za zunanje zadeve, ki so menda populisti in strašijo prebivalstvo z navajanjem neprijetnih dejstev. Običajni državljani si zaradi njunih pridig kmalu ne bodo več upali razmišljati s svojo glavo. Ali res moramo biti še vedno vsi na isti partijski liniji kot nedolgo od tega? Janša bo še naprej vztrajal pri svojem. Pretrmast je, da bi se umaknil. Ponos mu tega ne dopusti. Šarčeva mladost in precejšnja neizkušenost delujeta kot dobrodošla naivnost, ki jo znajo izkušeni politični mački spretno uporabiti v svojo korist in nadaljevati svojo vladavino tam, kjer so jo v prejšnji sestavi končali. Njegovo ponudbo za sestavljanje koalicije so zgrabili z obema rokama, s čimer so izpeljali manever izključitve relativnega zmagovalca iz igre, kar je že poznan in predvidljiv scenarij. Pri sestavljanju koalicije so jih vodila negativna čustva osebnega spopada, ne pa državniška modrost. Sedanja že tako krhka, šibka koalicija je doživljala krizo že v začetku novembra 2018. V hujšo stisko bo zašla med 14. februarjem in majem 2019.Kaj kaže Šarčeva astrološka karta?

Pokaže nam, da imata z Donaldom Trumpom nekaj skupnega, tj. pompoznost oziroma komičnost, »velikodušnost«, všečnost, pretiravanje, dramatiziranje, prenagljenost. Oba sta rojena v času Marsa v levu, le da je pri Šarcu finančni vidik žal v konfliktu z njegovo širokogrudnostjo in diplomatskim izražanjem ter v zelo nevarnem položaju. Sploh kar zadeva povišanje plač in nekatere povsem nezanesljive partnerje, zaradi katerih se mu lahko zgodi isto kot letos spomladi Miru Cerarju.

Čeprav bi pričakovali, da bo v celoti prevladoval razum, bo močan kvečjemu v znanosti. Pri politikih in lastnikih kapitala lahko še naprej pričakujemo prevlado pohlepa nad pametnimi odločitvami.  

Bo odstopil?

Lahko že spomladi 2019. Pa vendar se zdi bolj verjetno, kot sem že dejal, da bo zdržal ves štiriletni mandat ali odstopil tik pred iztekom kot Cerar. Šarcu kot sicer dobremu pastirju podobno begajo ovce vsaka po svoje. Poglejte si le nedavno rožljanje Alenke Bratušek. Šarec bo kot strelec, rojen v času, ko je bilo Sonce v konjunkciji z zvezdo stalnico, imenovano Šead, deležen hudih pritiskov neposredno nase od velike noči, torej od 31. marca. Konkretno bi lahko šlo za opekline, dobesedne ali v prenesenem pomenu, torej nevarnost in silne neprijetnosti. V političnem prostoru bi lahko v zvezi z njim potekala množična zborovanja, stavke, nasprotovanja in izsiljevanja.

Kako bo ravnal z davkoplačevalskim denarjem?

Glede na položaj Venere v stiku s hudobno zvezdo stalnico Algol, ki povzroča katastrofe, ter v konfliktu z Luno kaže, da se lahko prej ali slej, tudi na pomlad, zgodi kakšen primanjkljaj, finančne luknje oziroma slabo obvladovanje proračuna. Vlada bi morala vzpostaviti drugačen model obdavčevanja in sorazmerno povišati plače.Kaj bo dobrega in slabega prineslo Sloveniji in našemu narodu leto 2019? Kje velja biti previden, če se želimo ne le ohraniti, temveč tudi vsestransko razvijati, torej gospodarsko, kulturno, socialno?

V Venerinem letu 2018 so energije močneje vplivale na izražanje naklonjenosti, prijateljstva, ljubezenska čustva, sklepanje partnerskih zvez, gospodarsko rast, večanje količine denarja na naših bančnih računih. Negativno odzivanje bogataša Trumpa na sicer prijazne opisane energije je na žalost zanetilo trgovinsko vojno, ki se bo zavlekla še v Merkurjevo leto 2019. Od nas samih bo odvisno, koliko bomo znali priložnosti za napredek, razvoj, kakovost življenja ustvariti sami in koliko od tistega, kar se nam bo ponujalo, tudi izkoristiti. Leto bo odvisno od merkurjanskih sposobnosti naše države, družbe, politike, gospodarstvenikov in posameznikov, od samozavesti in energije, ki jo imamo že po naravi. Ponovni ustvarjalni aspekt Urana na Slovenijo iz bika od 7. marca 2019 nam bo pomagal v prizadevanju narediti našo deželo še bolj dragoceno, iskano in ugledno. Merkurjeve energije sporazumevanja, prenosov, transporta, znanosti, inteligentnosti, razvoja možganov nas gotovo ne bodo vodile v globoko gospodarsko krizo, kvečjemu k zmernejši rasti, razcvetu. Hkrati bodo vidne raze pod površino napredka zaradi zaostrovanja trgovinske vojne in poskusov nerazumnega discipliniranja Kitajske, ki neustavljivo postaja svetovna gospodarska in tehnološka velesila. Čeprav bi pričakovali, da bo v celoti prevladoval razum, bo močan kvečjemu v znanosti. Pri politikih in lastnikih kapitala lahko še naprej pričakujemo prevlado pohlepa nad pametnimi odločitvami.

Najbolj bodo vse do sredine februarja na udaru kardinalna znamenja – ovni, tehtnice, kozorogi in raki. 

Kako se bomo s tem spopadali v letu Merkurja?

Nekateri pogovori bodo vendarle prinesli razumne dogovore in precejšnje zadovoljstvo vpletenih strani. Spreminjali se bodo vzorci mišljenja, učenja, pomnjenja, govorjenja in vedenja. Krepila se bo sposobnost dojemanja, sprejemanja informacij in prenašanja lastnih misli v zunanji svet s pomočjo še zmogljivejše informacijske tehnologije. Izrazitejše bodo lastnosti, kot so stopnja inteligentnosti in iznajdljivosti, prilagajanje okoliščinam, obvladovanje veščin, potrebnih za življenje, sposobnost analiziranja, kritičnega presojanja in sinteze. Uvajanje novosti, sprememb, opreme z naprednejšo tehnologijo bo izrazito v sistemu izobraževanja, uradovanja, v prometu, poštnih in telekomunikacijskih storitvah ter povsod drugod, kjer potekajo prenosi predmetov in informacij. Izrazito valovanje t. i. planeta dveh obrazov bo čutiti pri otrocih, šolajoči se mladini, intelektualcih, pisateljih, učiteljih, novinarjih, znanstvenikih, pri trgovcih, posrednikih, založnikih, tiskarjih, šoferjih in popotnikih, ob hkratnem spodbudnem vplivu Jupitra v strelcu, ki bo pomagal osvajati in širiti duhovne, strokovne, pravne in fizične horizonte. Temu bodo sledili pomembni premiki v književnosti, tiskarnah, pri pisanju tradicionalnih in elektronskih pisem, v publiciranju, založništvu, knjižničarstvu, vseh vrstah tiskanih in elektronskih medijih, pošti, izobraževanju, razvoju jezika, transportu, trgovini. Večina uradov, ustanov in dejavnosti, povezana z njimi, vključno z zdravstvom, bo doživljala prevetritev, reorganizacijo in racionalizacijo. Rekonstrukcije, posodabljanja in gradnje bodo deležni prometnice, avtocestni križ, drugi tir, koroški krak hitre ceste, železnica.Kaj pa zdravje in zdravstvo, bodo kakšne posebnosti, spremembe?

V določenih obdobjih leta bo kozmično sevanje izraziteje spodbudno ali škodljivo vplivalo na delovanje medceličnih in medorganskih povezav, motoričnega sistema, čutnih živcev, dihalnih poti, prebavil, organov sluha in govora, rok, prstov, ramen, delno možganov, logike, zavestnega mišljenja, telesne gibčnosti in spretnosti. Znanost bo na več področjih medicinske stroke, ki obravnava navedene organe in telesne funkcije, naredila pomemben korak naprej, kot so presaditve obeh pljučnih kril in drugih parnih organov. Izpopolnili se bodo medicinskotehnični in drugi pripomočki, ki izboljšujejo zdravstveno stanje bolnikov in invalidov. Gluhim in naglušnim bo odstranjena še ena ovira na poti vključevanja v svet zdravih in pri spremljanju elektronskih medijev. Osebe z okvaro vida in motnjami branja bodo lahko s pomočjo sintetičnega govora spremljale še več televizijskih programov.

Januarska zima bo nekaj posebnega! Zelo verjetne so vremenske inverzije, torej toplotni preobrati in divjanje orkanskega vetra – da, tudi v Sloveniji. Obstaja nevarnost žledu ali pa bo padalo babje pšeno oziroma ledeni dež. 

Kakšna bo zima, ki je še pred nami – decembra, januarja, februarja? Kako jo bomo doživljali? Nas bo letos končno že med prazniki razveselil sneg ali bomo morali spet čakati na konec januarja ali celo marec?

Uh, tega še vremenoslovci ne vedo! Z napovedjo sem lani in predlani sicer kar zadel. Laično rečeno, mokre zračne fronte od sredine novembra letos se bodo pod vplivom delovanja turbulentnih aspektov Luninih faz pomikale precej nepredvidljivo, a kljub vsemu se lahko zgodi, da bodo ponekod snežinke razveseljevale Miklavža in obdarovance. Babica zima najverjetneje ne bo tako radodarno stresala snega kot lani od 9. decembra, zato pa bo ponekod med delovanjem izjemno močne polne lune 22. decembra, ki bo v zelo mokrem elementu raka in sijajnem aspektu z Neptunom in tudi v vodnem elementu rib, poskrbela, da bomo v dolinah čofotali po plundri, v višjih legah pa se že dričali na saneh ter si k polnočnici – poudarjam, izjemoma kje – z baklami osvetljevali pobeljeno pot.

Zaradi bližajočih se vplivov dveh mrkov, delnega sončnega na svete tri kralje 6. januarja in popolnega luninega 21. januarja, s spremljajočimi izredno agresivnimi in turbulentnimi aspekti, lahko januarja v notranjosti celine pričakujemo resne zimske razmere, ob obali pa vetrove in milejše podnebje. Januarska zima bo nekaj posebnega! Zelo verjetne so vremenske inverzije, torej toplotni preobrati in divjanje orkanskega vetra – da, tudi v Sloveniji. Zimska razglednica bi bila kljub temu lahko idilična, denimo zgoraj bo sončno, spodaj ledeno. Obstaja nevarnost žledu ali pa bo padalo babje pšeno oziroma ledeni dež. Lahko bi padala drevesa in ljudje, predvsem starejši, življenjsko ogroženi zaradi pljučnice in kapi. Najbolj bodo vse do sredine februarja na udaru kardinalna znamenja – ovni, tehtnice, kozorogi in raki. Domnevam, da bo tudi februar poskrbel za dobro smuko med zimskimi počitnicami, saj bo Mars v biku od dneva zaljubljencev sv. Valentina 14. februarja ustvarjal do pomladi oziroma polne lune 21. marca odličen snežni aspekt s Saturnom in Plutonom v kozorogu, medtem ko bosta Merkur in Neptun v tesnem razmerju in vodnem elementu namakala in poplavljala nižje predele. Vsekakor nam vlage ne bo primanjkovalo.