Odločitev ni bila enostavna, je pojasnila srbska teniška zvezdnica Ana Ivanović, ki se je dokončno poslovila od profesionalnega športa.

»Odločila sem se, da se upokojim od profesionalnega tenisa. Odločitev je bila težka, a imam vseeno veliko razlogov za zadovoljstvo. Ne bodite žalostni, temveč optimistični kakor jaz. Izjemno hvaležna sem vam za vso podporo. Odigrala sem toliko nepozabnih dvobojev, a kdor želi ostati na visoki tekmovalni ravni, mora biti odlično telesno pripravljen, kar pa je z mojimi poškodbami postalo neizvedljivo. Ne morem pa igrati, če ne dosegam visoko zastavljenih meril, zato je čas, da grem naprej,« je pojasnila 29-letna Srbkinja, ki se poslavlja na 65. mestu na lestvici WTA in s 15 turnirskimi lovorikami. Krona njene uspešne kariere je zanesljivo zmaga na elitnem Roland Garrosu, Ivanovićeva, ki velja za eno najlepših športnic na svetu, pa se je svetu prikupila tudi s številnimi dobrodelnimi udejstvovanji, denimo kot ambasadorica Unicefa.

Kateri je naslednji korak lepe Ane, ki je v otroštvu želela korakati po stopinjah odlične Monike Seleš, ni znano, mnogi pa namigujejo, da si bo Srbkinja kmalu ustvarila družino. Spomnimo, poleti je na razkošni ohceti v Benetkah vzela nemškega nogometnega zvezdnika Bastiana Schweinsteigerja, s katerim se je začela sestajati dve leti prej in pritegnila neverjetno pozornost svetovnih tabloidov.