Freddie Mercury je večkrat poudaril, da je bila Mary Austin »ljubezen njegovega življenja«. V intimni zvezi sta bila šest let, se tudi zaročila, razšla pa sta se, ko ji je Freddie priznal, da je homoseksualec. Pevec je kljub temu Mary videl kot svojo ženo in celo zahteval od glasbene založbe, da ji kupi hišo v neposredni bližini njegove.

Foto: Profimedia

»Vsi moji ljubimci so me spraševali, zakaj ne morejo nadomestiti Mary, a to je bilo nemogoče,« je nekoč dejal pokojni pevec skupine Queen. »Mary je moja edina prijateljica,« je še dodal. Pomagala naj bi mu, da je ostal z nogami trdno na tleh in mu stala ob strani v težkih časih. »Morda imam res milijon težav, a k sreči imam Mary in to mi pomaga prebroditi najtežje. Še vedno jo vidim vsak dan in jo še naprej obožujem. Ljubil jo bom do konca svojih dni,« je poudaril.

Freddie je po smrti Mary zapustil svoj dvorec v zahodnem Kensingtonu, Garden Lodge, in 50 odstotkov vsega, kar je zaslužil kot član skupine Queen. Pred svojo smrtjo pa jo je opozoril, da bi ji bila njegova oporoka lahko v breme. »Imel je prav,« je leta 2013 dejala v intervjuju za tabloid Daily Mail. Težko se je soočila z njegovo smrtjo in vsem, kar ji je zapustil. Freddie je bil še prepričan, da se bodo drugi člani skupine Queen težko sprijaznili z njegovo odločitvijo.

Foto: Shutterstock

Mary je zelo hitro naletela na ljubosumne odzive – predvsem zaradi nepremičnine, ki ji jo je zapustil. »Ne razumem, zakaj. Zame so to le malta in opeke,« je poudarila Mary in izpostavila, da je bil Freddie leto dni pred smrtjo zelo radodaren do članov skupine Queen. »Mislim, da niso bili dovolj hvaležni za to, kar jim je zapustil,« je še dodala.

Freddie je svoji družini in prijateljem zapustil drugo polovico vsega, kar je zaslužil v času svojega življenja. Med drugim je 50 tisoč funtov zapustil tudi svojemu zadnjemu ljubimcu Jimu Huttonu, drugim pa kakšno nepremičnino. Mary je njegov pepel raztresla v zasebnosti, zato nihče ne ve, kje počiva legendarni pevec. 

Foto: Shutterstock

Mary danes živi v dvorcu, ki ji ga je zapustil Freddie. Pred javnostjo se skriva in medijem ne govori o moškem, ki ga je ljubila in izgubila. 

Preberite še: 

- Poročni fotograf princa Harryja in Meghan Markle o dogodkih iz zakulisja njune poroke 

- Ikea se s pletenimi košarami vrača v preteklost

- Samopodoba je naša predstava o tem, kaj smo