Voice coach, predavateljica glasu in govora na AGRFT v Ljubljani in tujini. Pri individualnem terapevtskem delu se posveča ozaveščenemu dihu. Na severu stare celine in drugi strani oceana se spogleduje tudi s filmom. Zaupala nam je svoje okuse, misli, načrte.

Organski dih je …

… ko se človek opogumi in dovoli, da telo naredi tisto, za kar je ustvarjeno.

Morje ali gore?

Morje, brez pomisleka. Ker sem ustvarjena za vročino, sem si mislila, da me Severno morje s fjordi, mraz, led in tihe morske gladine ne bodo prevzeli, pa so me naravnost očarali. 

Najljubši kraj za prevetritev misli?

Sprehod ob kalifornijski obali, ljuba mi je Santa Monica. Pa tudi portugalske peščene plaže, ko se pred teboj razprostirajo kilometri praznine in valovi. Ti me spominjajo na dih, na življenje.

Kje boste dopustovali letos?

Poletje bo v večini kar delavno, a se ga veselim. Ravno sem se poslovno vrnila z Norveške, čakajo pa me še Irska, Španija in morda Mehika. 

Ni je čez domačo kuho …

… moje mame. Izjemna kuharica je in me razvaja z madžarsko kuhinjo (mama je Madžarka, op. p.), njene jedi iz divjačine – fazanova juha, fazanova pašteta … njam!

Česa se vse premalo zavedamo? 

Da je prav ta trenutek že mimo … in da ga ne bo več!

Malo ljudi ve,  da sem …

… pravzaprav bolna. Da imam transplantirana jetra in da je to na trenutke kar komplicirana stvar. Zato pazim, kaj jem in s kom se družim, da mi ne gre slučajno na jetra! (smeh)

Imate po dedku Francetu Bevku  pisateljske  ambicije?

Včasih sem pisala več, a resno pisanje zahteva ogromno miru, časa in si niti ne predstavljam te vrste koncentracije. Ne bi mogla pisati v mestnem vrvežu, ne vem, kako drugim to uspeva.

Kužki so …

… energija, brez katere nočem biti. Moja ptičarka Dolche nas je pred kratkim zapustila in jo neizmerno pogrešam.

Vaša  najljubša  razvada?

Stara pižama in ekstra debele, tople nogavice.

Brez katerih začimb v življenju preprosto ne gre?

Brez smeha. Pa brez kurkume tudi ne! (smeh)