Kaki

Solata z lešniki in koromačem

Prav zdaj zoreči kaki ni navaden sadež. V domovini Kitajski so ga z razlogom poimenovali zlato jabolko, saj že z dvema zaužitima plodovoma izpolnimo dnevne telesne potrebe po vitaminu A. Kakiji med drugim skrbijo za urejeno prebavo, čistijo ledvice ter pomagajo pri krvavečih dlesnih.

Sestavine

  • 6 žlic svežega pomarančnega soka
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 2 žlici nasekljane šalotke
  • 2 čajni žlički naribane pomarančne lupinice
  • sol
  • 1/2 skodelice ekstradeviškega olivnega olja
  • 4 srednje veliki kakiji, olupljeni, izkoščiščeni in na tanko narezani
  • 2 srednje veliki čebulici koromača, obrezani in zelo na tanko narezani
  • 1/3 skodelice natrganih lističev peteršilja
  • sveže zmleti črni poper
  • 1/2 skodelice popečenih olupljenih in narezanih lešnikov
  • 1/2 skodelice nastrganega parmezana

Priprava

  1. 1Pomarančni sok, kis, šalotko, pomarančno lupinico in 1/4 čajne žličke soli damo v manjšo posodo in pustimo 15 do 30 minut, da se šalotka zmehča in okusi prepletejo.
  2. 2Postopoma primešamo olje.
  3. 3V veliko posodo damo kakije, koromač in peteršilj ter dodamo toliko polivke, da so prekriti (morda ne bomo potrebovali vse).
  4. 4Začinimo s soljo in poprom.
  5. 5Razdelimo na šest solatnih krožnikov ter posujmo z lešniki in parmezanom.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE