Ljuba Sestra,

Če si ne boš vzela miru in počitka, boš od svojega partnerja preveč pričakovala. Istočasno pa boš vso resnico, ki bo prišla na dan z »ekonom loncem« povedala na tak način, da te ne bo vzel resno in boš izpadla tečna, namesto, da bi bila slišana in upoštevana.

Ne čakaj, da ekonom lonec eksplodira - že prej začni delati red in izražati svoje potrebe. A ne izražaj jih z zahtevami in očitki! Nežno in ljubeče povej, kaj potrebuješ. In kako ti bo potem to polepšalo življenje in te razbremenilo.

Tvoje besede zdaj res znajo biti kot najostrejši nož, zato je pomembno, da veš, da se izrečene besede nikdar ne da vzeti nazaj - torej izreci samo to, kar je absolutna resnica in prihaja iz tvojega srca.

Ni se ti treba boriti za pravico, da živiš sebe. Imaš jo. Samo živi jo.

Če si bila skozi prejšnji dve fazi podvržena visokemu stresu (ali je to veljalo za vsa leta do menopavze) - potem bo zdaj tvoj libido ničen. Če ga ne čutiš, pomeni, da ti je kortizol »pojedel« vse spolne hormone. Kar seveda ni dobro za tvoje zdravje. Enako velja, če imaš izredno suho nožnico.

V teh dneh se ne ukvarjaj z intenzivnimi

moškimi športi - to je prevelika obremenitev za tvoje žensko telo.

Priporočljiva hrana&dodatki: Daleč najboljše in najpomembnejše superživilo v tem času je: spanje.

In super pomembno je, da v tej fazi tvoj krvni sladkor ne niha. Povečaj količino zdravih maščob, sploh avokada. V vsakem obroku naj bodo beljakovine, predvsem za zajtrk.

To je čas umirjanja telesa - ne pa stimuliranja. Vsa poživila (kava, alkohol) so zdaj še bolj neprijazna za tvoje telo, kot sicer. Bel sladkor pa še večji strup. Gluten še bolj zalepi.

Jej čim več kuhane in (na olivnem ali kokosovem olju) pečene zelenjave, sploh temno zelene. Pa gomoljnice. In kvalitetnih beljakovin. Ogljikove hidrate čim bolj črtaj. Naj ne prevladuje surova hrana. Če imaš rada pekoče - je zdaj idealno, da to daš na meni. Ogromno pij. Voda z limono je naj izbira.

Maca in ašvaganda sta zdaj zakon. Kurkuma za cirkulacijo. Vse proti zastajanju vode. In pa seveda: pojej čim več presnega kakava. Pripravljaj si presne čokolade s kokosovim oljem. Tako boš istočasno dobila cel rudnik magnezija, povečala nivo serotonina in dobila tako zelo pomembne maščobe. Pred spanjem spij še magnezij, pa žličko svetlinovega olja in vzemi B-vitamine.

A vidiš, ljuba moja, kakšna čudovita faza je to?! Kaj vse ti podarja. To si ti. Ta čudovitost si ti. In nikdar več ne dopusti, da kdorkoli ali karkoli zatre katerikoli delček tebe. Tukaj si zato, da si cela.

Želim ti čim več presnih čokolad (tudi, če nisi v tretji fazi) in krasen teden.

Lupčke,

Savina 


Pretekli del zgodbe lahko preberete tukaj.