Dogovor sta danes na tiskovni konferenci v Ljubljani predstavila pravna zastopnika Smučarske zveze Slovenije Barbara Kürner Čad in Tine Maze Damijan Terpin. Nesoglasij med krovno nacionalno smučarsko organizacijo in samostojno ekipo slovenske šampionke Team to aMaze tako ni več. Na Zlati lisici bo Mazejeva nastopila v svojem dresu, brez oznak sponzorjev tako smučarske zveze kot tudi brez oznak svojih sponzorjev, s čimer so se strinjali sponzorji Smučarske zveze Slovenije. SZS bo upošteval dogovor, zagotavlja Kürner Čadova in Tino Maze prijavila na tekmo.

Da je drame konec, so zadovoljni tudi v ekipi Tine Maze. Edino vprašanje, ki še ostaja odprto, pa je glede startne številke. Ta se trenutno giblje med 31 in 32, je povedal Tinin odvetnik Terpin. Čeprav Mazejeva ni tekmovala na tekmah svetovnega pokala alpskih smučark že vse od marca lani, si želi, da bi upoštevali njene dosežke veleslalomske prvokategornice ter da bi nastopila s čim boljšim startnim izhodiščem.

Terpin je dejal, da si Tina srčno želi, da svojo kariero proslavi na domačem terenu. »Zadovoljna je, da bo lahko nastopila na domačih tleh pred svojimi navijači v Sloveniji, kjer jo imajo ljudje radi, in si želi ta dober odnos, ki ga imajo ljudje do nje, povrniti na najboljši možni način. Tina bo nastopila s svojim dresom brez pokroviteljskih oznak, tudi svojih pokroviteljev,« je dejal Terpin in dodal: »Znano vam je, da je bila Tina kot nosilka šampionskega statusa že nekaj časa upravičena do svojega dresa. Nekaj časa je na njem nosila tudi verze Prešernove Zdravljice in ta dres ji veliko pomeni.«

Terpin se v podrobnosti pogodbe ni želel spuščati, niti on niti Kürner Čadova pa nista razkrila, ali se je SZS opravičila tudi Andrei Massiju. Terpin je še povedal, da se bo Tina na ustrezen način javno zahvalila vsem zlatim pokroviteljem SZS, ki vsa ta leta podpirajo slovensko alpsko smučanje, in tudi tistim, ki so ji pomagali ob njeni dolgi in uspešni športni karieri.