Kako se je začela vaša sladoledna zgodba? Marsikdo verjetno zase reče, da nekaj dela tako dobro, da bi to morali poskusiti tudi drugi, a eno je sanjati, drugo pa zares ustanoviti podjetje. 

Začelo se je zelo preprosto, smo skupina prijateljev, ki je že pred desetletjem oboževala hrano na rastlinski osnovi, nismo pa našli izjemne sladice, sladoleda. Pa smo si rekli, zakaj je ne bi ustvarili sami? Tako se je vse začelo. Naša potreba je postala potreba trga, želja pa je postala poslovna pot in hkrati uresničene sanje.

Prvo spoznavanje z našimi sladoledi se začne z besedami brez: brez mleka in mlečnih izdelkov, brez glutena, brez soje in brez rafiniranega sladkorja.   

Verjetno pot od ideje do izvedbe ni kratka in lahka. Kakšni izzivi so vas čakali? Birokratski? Izvedbeni? Finančni? 

Z novimi izzivi se srečujemo vsak dan. A kljub trnovi poti ne popuščamo in dokazujemo, da tudi mala ekipa lahko daleč pride. Prišli smo celo do Savdske Arabije! Vsekakor tudi kakovost naših izdelkov zahteva več pozornosti, na primer ekološkega certifikata ne dobiš kar tako, v Sloveniji veljajo stroga merila.

Ko beremo, česa vaš sladoled ne vsebuje, se nehote vprašamo: kaj pa sploh vsebuje?

Zagotovo v nasprotju z drugimi sladoledi ne vsebuje vpihanega zraka (smeh). Ja, prav imate. Prvo spoznavanje z našimi sladoledi se začne z besedami brez: brez mleka in mlečnih izdelkov, brez glutena, brez soje in brez rafiniranega sladkorja. A naši sladoledi so polni izjemnih in izključno ekoloških sestavin. Uporabljamo le najbolj kakovostna naravna sladila, to so tapiokin, rižev in javorjev sirup, osnova pa je rižev napitek. Za tiste, ki živijo tako, da proizvedejo kar najmanj odpadkov, pa omogočamo tudi nakup našega sladoleda brez embalaže, v povratni skledi.Vaši sladoledi so nekoliko dražji od ostalih, je tako zaradi dražjih sestavin?
Raje uporabljam izraz kakovostne sestavine, te niso poceni. Zelo rada povem zgodbo o barvi sladoleda, naš jagodni sladoled Loveberry nikoli ni enake barve, ta je namreč odvisna od barve ekoloških jagod, ki jih dobimo v proizvodnjo. Enkrat je bolj živo rdeče barve, drugič bolj svetle. Kakovostne ekološke jagode ne morejo biti poceni, enako velja tudi na primer za ekološki mango. Ni preprosto dobiti zares kakovostnega sadeža, mi pa ne spuščamo standardov in zahtevamo veliko.

Omenili ste Savdsko Arabijo, torej sladolede prodajate tudi v tujino?

Seveda, želimo si vse več prodajati čez mejo in ponosni smo, da nam to uspeva. Najbolj romantični kraj prodaje sladoleda Indy&Pippa je Pariz, najbolj eksotičen pa zagotovo Savdska Arabija.

V naši ekipi imamo različne poglede na prehranjevanje, jaz sem veganka, kolegica Ana pa vsejedka, a obe obožujeva naš sladoled.    

Kateri okus gre Slovencem najbolj v slast? 

Ljudje se delimo na tiste, ki imajo raje sadne okuse in tiste, ki obožujejo čokoladne. Opažamo, da pri nas ne kupujejo le okusov, ampak tudi imena sladoledov. Ta izražajo čustva in pričarajo občutke.

Želja, da bi se zdravo prehranjevali, je danes vse bolj prisotna, a hitro lahko človek postane tudi suženj slabe vesti, ki hodi naokoli s posodicami riža in zelenjave. Kako ujeti pravo mero?

Poslušati je treba svoje telo in imeti zdrav pogled na svet, zagotovo nobena skrajnost ni dobra. V naši ekipi imamo različne poglede na prehranjevanje, jaz sem veganka, kolegica Ana pa vsejedka, a obe obožujeva naš sladoled. Veva, zakaj. Je pa navadno tako, da tistega, ki pri prehrani želi narediti spremembo, ta sreča kar sama. A v sodobnem svetu skrb za to, da pregledamo sestavine in izvor hrane, ni odveč. Pri sladoledu to namesto vas naredimo mi (smeh).Objavljate tudi recepte, ki kažejo, da je mogoče sladoled uporabiti tudi v drugačnih kombinacijah. Nam lahko zaupate kak aktualen recept? 

Izjemno rada pečem palačinke, zanje potrebujete 250 gramov kamutove moke, ščep himalajske soli, tri decilitre ovsenega napitka, tri decilitre vode, eno žlico javorjevega sirupa in rastlinsko olje za peko. Vse sestavine skupaj zmešajte v skledi, na zmerni temperaturi specite tanke palačinke in pri serviranju dodajte kepico Indy&Pippa.

Imate ideje za še kake izdelke?

Imamo, a jih še ne izdamo (smeh). Se pa trudimo, da proizvajamo sezonske in nove okuse sladoledov, ki jih je mogoče kupiti v proizvodnji, če že ne v trgovinah. Trenutno lahko pri nas v Trzinu dobite mangov in bučni sladoled.