Slovenija na tokratnem svetovnem prvenstvu vseskozi dokazuje, da je sposobna posegati po najvišjih mestih, v četrtfinalu, kjer je odločno premagala reprezentanco Katarja, je to znova potrdila. Izbrana vrsta selektorja Veselina Vujovića je nasprotnike v Parizu premagala z 32 proti 30 in si zagotovila mesto v polfinalu, tam se bo pomerila z gostitelji prvenstva Francozi.

Prvi polčas se je z izjemno hitro igro, ki ji katarska obramba še zdaleč ni bila kos, končal s tremi goli prednosti za naše fante (18:15), izstopal je predvsem Gašper Marguč s šestimi zadetki, odličen je bil tudi Jure Dolenec. V drugem delu se je naša reprezentanca z udobnim vodstvom nekoliko uspavala, kar so Katarci s pridom izkoristili, a so Vujovičevi izbranci vendarle obdržali dva gola prednosti.

Naši fantje, ki so tako ponovili uspeh izpred štirih let, so pred tekmo veljali za favorite, ne nazadnje Katar na tokratnem prvenstvu ni pokazal prepričljive igre. Slovenija si bo preboj v polfinale poskusila izboriti v četrtek, drugi polfinalni par pa sta Norveška in Hrvaška, ki bosta igrali v petek.